Από τις 6 μέχρι τις 11 Οκτωβρίου 2015 μια σπουδαία παγκόσμια διοργάνωση που αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 1200 αθλητές, προπονητές και συνοδούς από 50 και πλέον χώρες απ` όλο τον κόσμο, θα φιλοξενηθεί στο Ρέθυμνο.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης (United World Wrestling-UWW) ανέθεσε στην Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης (ΕΟΦΠ) τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ολυμπιακής Πάλης Βετεράνων της επόμενης χρονιάς.

Ήδη ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ, Κωνσταντίνος Θάνος, και ο εκπρόσωπος του Αθλητικού Παλαιστικού Ομίλου Ρεθύμνου (ΑΠΟΡ), Φίλιππος Μαρκάκης, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργη Μαρινάκη, την αντιπεριφερειάρχη Μαρία Λιονή αλλά και εκπροσώπους των τοπικών φορέων, με στόχο τη συνεργασία για την επιτυχημένη συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Παράλληλα, μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΦΠ, ο Φίλιππος Μαρκάκης ορίστηκε ως πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η Επιτροπή έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυξημένες απαιτήσεις της διοργάνωσης.