Παρακολουθήστε ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν την 3η ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η Ελληνική ομοσπονδία θα σας παρουσιάζει ζωντανά όλες τις εξελίξεις του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Παίδων Κορασίδων που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Ανω Λιόσια.

Στη Σελίδα της διοργάνωσης στο facebook θα μπαίνουν φωτογραφίες και βίντεο από τους αγώνες και βίντεο με δηλώσεις των Ελλήνων αθλητών.

(Πρέπει να κάνετε ανανέωση στη σελίδα)

20:20 Το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας έκλεισε με την απονομή των κυπέλλων στις χώρες που πρωταγωνίστησαν στην ελληνορωμαϊκή πάλη. Πρώτη αναδείχθηκε η Ρωσία και ακολούθησαν το Ιράν και η Ουκρανία. Τις απονομές έκανε ο πρόεδρος της ΕΛΟΠ Δημήτρης Τραμπάκουλας.

20:00 Στον τελευταίο τελικό της ημέρας ο Μουχάμεντ Φουρκάν Ντουρσούν από την Τουρκία νίκησε 5-3 τον Ρώσο Μουκαμάντ Εβλόφ και αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής παίδων στην κατηγορία των 85 κιλών. Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Άλεξ Ζόκε (Ουγγαρία) και Μοχαμάντ Γκορμπαναλί Νοσράτι (Ιράν).

19:33 Το χρυσό μετάλλιο στα 76 κιλά πήρε ο Μεχράν Σεγέντ Τζαφάρ Σααντατιφάρντ. Ο Ιρανός επικράτησε 2-0 του Ούγγρου Ίστβαν Τάκακς. Τα χάλκινα μετάλλια μοιράστηκαν οι Γκιόργκι Τσοπουρασβίλι (Γεωργία) και Ακιλμπέκ Ταλαντμπέκοβ (Κιργιστάν).

19:11 Ο Βλάντισλαβ Κραβτσένκο (Ουκρανία) αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής παίδων στα 69 κιλά. Σε έναν αμφίρροπο τελικό κατάφερε να νικήσει τον Άσου Άσου από την Ινδία Τα χάλκινα μετάλλια πήραν οι Ντουράν Τοσούν (Τουρκία) και Νταβίτ Σολογκασβίλι (Γεωργία)

18:53 Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων βρίσκονται και παρακολουθούν του αποψινούς τελικούς ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος

18:50 Το χρυσό μετάλλιο στα 46 κιλά κατέκτησε ο Βλάντισλαβ Κούζκο από την Ουκρανία, επικρατώντας με 3-0 του Νιχάτ Μάμαντλι. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Τεμούρ Κοζρεβάνιτζε (Γεωργία) και Άνβαρ Αλακιάροφ (Ρωσία).

18:30 Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 42κ. Παίδων της ελληνορωμαϊκής αναδείχθηκε ο Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ από το Αζερμπαϊτζάν. Ο νικητής κέρδισε ένσταση στα τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος και επικράτησε 5-4 του Ουκρανού Χενάντι Ζαβερτάιλο. Τα χάλκινα μετάλλια μοιράστηκαν οι Γέρασιλ Μαμιρμπέκοφ (Καζακστάν) και Ντάνιελ Ντιμίτρο Πραματάροφ (Ιταλία).

18:00 Η Σένα Ναγκαμότο προκρίθηκε στον τελικό των 56 κιλών Κορασίδων, καθώς επικράτησε άνετα της Αγκέλικα Αγκνιέσκα Μιτκόφσκα (Πολωνία). Έτσι, τράβηξε στα ρεπεσάζ τη Γεωργία Γκουγκούδη. Η Ελληνίδα θα αντιμετωπίσει την Αναστασία Μπλάιβας από τη Γερμανία.

17:30 Ξεκινάει το απογευματινό πρόγραμμα. Μέχρι το τέλος της ημέρας θα μάθουμε τους πρωταθλητές στα 42, τα 46, τα 69, τα 76 και τα 85 κιλά των παίδων της ελληνορωμαϊκής. Παράλληλα, θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί στις κατηγορίες των κορασίδων (38κ., 43κ., 49κ., 56κ., 65κ.)

13:37 Ολοκληρώθηκε το πρωϊνό πρόγραμμα των αγώνων.

Ο Ηλίας Παγκαλίδης πλασαρίστηκε στην 7η θέση στα 85κ. της ελληνορωμαϊκής. Στις κορασίδες εκτός συνέχειας έμειναν οι Μαρία Τριανταφυλλίδου (49κ.), Θεοδώρα Τελιανίδου (65κ.), ενώ η Γεωργία Γκουγκούδη (56κ.) βρίσκεται σε αναμονή για τα ρεπεσάζ, καθώς η Σένα Ναγκαμότο (Ιαπωνία) θα αγωνιστεί στον ημιτελικό κόντρα στην Αγκέλικα Αγκνιέσκα Μιτκόφσκα (Πολωνία). Σε περίπτωση που κερδίσει και προκριθεί στον τελικό της κατηγορίας, θα στείλει την Ελληνίδα στα ρεπεσάζ.

12:45 Ο Ηλίας Παγκαλίδης στον  β’ γύρο των ρεπεσάζ των 85κ. της ελληνορωμαϊκής μετά από μεγάλη μάχη με τον Ούγγρο Αλεξ Σόζε, ηττήθηκε με 2-1 κι έμεινε εκτός της διεκδίκησης του χάλκινου μεταλλίου.

12:05 Στη φάση των «16» στα 56κ. της πάλης κορασίδων η Γεωργία Γκουγκούδη έχασε από την Σένα Ναγκαμότο από την Ιαπωνία

11:50 Στη φάση των «16» στα 65κ. της πάλης κορασίδων η Θεοδώρα Τελιανίδου ηττήθηκε με πτώση από την Σλοβάκα Σουζάνα Μόλναρ.

11:30 Στα προκριματικά των 49κ. η Μαρία Τριανταφυλλίδου ηττήθηκε με πτώση από την την Βέιλ Ρέι Μπέικερ από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

11:05 Ο αγώνας του Ηλία Παγκαλίδη στον  β’ γύρο των ρεπεσάζ των 85κ. της ελληνορωμαϊκής είναι προγραμματισμένος στις 12:37 (MAT Β). Αντίπαλός του θα είναι ο Ούγγρος Αλεξ Σόζε. Ο Μαγυάρος νίκησε πριν λίγο τον Γελαμάν Αγιούπ από το Καζαχστάν στον α’ γύρο των ρεπεσάζ.

10:35 Σήμερα ολοκληρώνεται η ελληνορωμαϊκή πάλη με τους αγώνες ρεπεσάζ και τους τελικούς των κατηγοριών των 42κ. – 46κ. – 69κ. – 76κ. – 85κ. και ξεκινάει η πάλη κορασίδων όπου υπάρχουν τρεις ελληνικές συμμετοχές.

Στα προκριματικά των 49κ. η Μαρία Τριανταφυλλίδου θα αντιμετωπίσει την Βέιλ Ρέι Μπέικερ από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη φάση των «16» των 56κ. ξεκινάει την προσπάθειά της η Γεωργία Γκουγκούδη  κόντρα στην Σένα Ναγκαμότο από την Ιαπωνία όπως και η Θεοδώρα Τελιανίδου στα  65κ. που θα αντιμετωπίσει την Σουζάνα Μόλναρ από τη Σλοβακία.

10:30 Ξεκίνησαν οι πρωινοί αγώνες.