Στην αρωγή της ΕΟΦΠ για την προώθηση του Ολυμπιακού Κινήματος στα νέα παιδιά μέσω των προγραμμάτων της ΕΘΝΟΑ, στάθηκε ο πρόεδρος της ΔΟΑ και της ΕΘΝΟΑ, Ισίδωρος Κούβελος, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης της ΕΟΦΠ.

«Η πάλη είνα αρωγός στην προσπάθεια της Εθνικής Ακαδημίας. Βρίσκεται κοντά μας, σε όλα τα προγράμματα, με Ολυμπιονίκες, παλιούς αλλά και εν ενεργεία αθλητές. Γιατί τα παιδιά πρέπει να έχουν ινδάλματα. Ο ρόλος του Ολυμπιονίκη δεν τελειώνει όταν θα πάρει το μετάλλιο ή θα κατακτήσει κάποια θέση. Ο ρόλος του ξεκινάει από την ώρα που θα πάρει το μετάλλιο. Έχει την υποχρέωση να δώσει κάτι πίσω από αυτά που κέρδισε κάνοντας αθλητισμό. Κάτι από αυτά που του προσέφερε το κράτος. Είναι υποχρεωμένος να έρθει κοντά στη νέα γενιά και να την διδάξει. Σύσσωμη η πάλη είναι κοντά. Στηρίζει το έργο της ΕΘΝΟΑ», τόνισε ο κ. Κούβελος.

Και κατέληξε: «Η πάλη επιτελεί πολύ σημαντικό έργο. Δεν μπορεί να υπάρχει Ολυμπιακό Κίνημα χωρίς την πάλη και το τρέξιμο. Το 2013 δώσαμε μια μεγάλη μάχη για το αυτονόητο: ότι η πάλη έπρεπε να μείνει στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Έγιναν πολλά λάθη από την παγκόσμια ομοσπονδία. Τώρα όλα έχουν μπει σε έναν καλό δρόμο. Το ιστορικό άθλημα, ειδικά στην Ελλάδα, πρέπει να ακολουθήσει τα βήματα των Ολυμπιονικών μας, του Γαλακτόπουλου, του Μηγιάκη και όλων των άλλων. Πρέπρει να συνεχίσει την παραγωγή με νέους αθλητές, ώστε να δημιουργήσει νέα πρότυπα για τη νεολαία».