Μια ακόμα σημαντική διοργάνωση της Ολυμπιακής Πάλης θα φιλοξενήσει την ερχόμενη εβδομάδα η Καρδίτσα.

Την Παρασκευή 2 Μαΐου στο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα σχολικών αγώνων Λυκείων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ σχολικού έτους 2013-14.

Οι αγώνες διοργανώνονται από την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Δήμο Καρδίτσας και αναμένεται να έρθουν στην πόλη μας για να συμμετάσχουν εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες απ’ όλη την Ελλάδα μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς τους.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
11.00–12.00 Ιατρική Εξέταση/Ζύγιση
13.00-21.00 Αγώνες (Προκριματικά/Τελικά)
Επίσημη Τελετή Έναρξης : 17.00

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλός δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση: “Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την πόλη μας να φιλοξενούμε στο Κλειστό Γυμναστήριο, το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ολυμπιακής Πάλης. Ένα αγώνισμα, άρρηκτα συνδεδεμένο με την πατρίδα μας, από την Αρχαιότητα μέχρι και τις μέρες μας και απόλυτα ταυτισμένο με την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, τόσο των αρχαίων από το 708 π.Χ., όσο και των σύγχρονων, από την αναβίωσή τους το 1896 στην Αθήνα μέχρι και σήμερα. Ο Δήμος Καρδίτσας στηρίζει την διοργάνωση, πιστεύοντας οτι θα αποτελέσει ένα ακόμα ερέθισμα για τα παιδιά και τους νέους και νέες της περιοχής μας να γνωρίσουν καλύτερα και να ασχοληθούν με την Πάλη. Ένα άθλημα που διδάσκει αξίες και ιδανικά, όπως η πειθαρχία, η σεμνότητα, το σθένος και η τόλμη, εφόδια πολύτιμα για τη ζωή που διαμορφώνουν ισορροπημένους χαρακτήρες και ισχυρές προσωπικότητες. Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό της, συμπατριώτη μας Ολυμπιονίκη Κώστα Θάνο για την τιμητική επιλογή της πόλης μας για τη φιλοξενία των αγώνων, να ευχηθώ κάθε επιτυχία στην διοργάνωση και να καλέσω όλους τους Καρδιτσιώτες και ιδιαίτερα τους μαθητές και τη νεολαία μας να παρακολουθήσουν τους αγώνες».