Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής του Καζακστάν, Νταουλέτ Μπολάτοβιτς Τουρλικχάνοφ, είχε ο ομόλογός του στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Σπύρος Καπράλος.

Η συνάντηση που διήρκεσε περίπου μισή ώρα, έγινε παρουσία του προέδρου της ΕΟΦΠ, Κώστα Θάνου, δεδομένου ότι η παρουσία του κ. Τουρλικχάνοφ στη χώρα μας, συνδέεται άμεσα με το διεθνές τουρνουά πάλης «Ολυμπία 2015» που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στην Αρχαία Ολυμπία. Εκτός του τουρνουά, ο κ. Τουρλικχάνοφ, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει και υπουργός αθλητισμού στο Καζακστάν, ενώ πλέον είναι σύμβουλος του προέδρου της χώρας, θα συμμετέχει ως πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας πάλης, στο φόρουμ που θα γίνει αύριο και την Παρασκευή επίσης στην κωμόπολη της Ηλείας και είναι αφιερωμένο στην γυναικεία πάλη.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τον κ. Τουρλικχάνοφ να μιλάει με θαυμασμό για τη χώρα που γέννησε το Ολυμπιακό Ιδεώδες, αλλά και για τις αξιέπαινες προσπάθειες που κάνει η ελληνική πάλη για να μπορέσει να επιστρέψει στα υψηλά πατώματα του παγκόσμιου αθλητικού στερεώματος. Καπράλος και Τουρλικχάνοφ ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα μέσα του επόμενου μήνα στο Μπακού, εκεί όπου θα φιλοξενηθούν οι πρώτοι ευρωπαϊκοί αγώνες σε συνολικά 24 αθλήματα.

Το «παρών» στη συνάντηση που έγινε στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, έδωσαν επίσης ο γ` αντιπρόεδρος της ΕΟΦΠ, Φάνης Μπατζακίδης αλλά και το μέλος της επιστημονικής επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας πάλης, Γιάννης Μπάρμπας. Να σημειωθεί ότι ο Νταουλέτ Μπολάτοβιτς Τουρλικχάνοφ είναι κάτοχος δύο ολυμπιακών μεταλλίων στην ελευθέρα πάλη (ασημένιο στη Σεούλ, χάλκινο στη Βαρκελώνη) και τριών παγκοσμίων (χρυσό το 1989, ασημένιο το 1993, και χάλκινο το 1987).

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ