Εντυπωσιασμένη δήλωσε η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου από τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης στην Άμμο, που ολοκληρώνεται απόψε στην Παραλία Κατερίνης…

…μπροστά σε κατάμεστες εξέδρες, ενώ τόνισε την πρόθεση της πολιτείας να στηρίξει περισσότερο τις ομοσπονδίες που αποδεδειγμένα αναπτύσσουν το άθλημά τους.

«Δεν το περιμέναμε όταν ερχόμαστε εδώ ότι θα βλέπαμε τόσο πολύ κόσμο, και όταν ο κόσμος πλησιάζει τόσο τον αθλητισμό το κέρδος είναι πάρα πολύ μεγάλο,» είπε η κα Γιαννακίδου, στρέφοντας το βλέμμα στις εκατοντάδες κόσμου στις εξέδρες στο Almira Beach Bar όπου φιλοξενείται το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο που έχει διεξαχθεί στη χώρα μας.

«Πρόκειται για εξαιρετική προσπάθεια της ομοσπονδίας, που αξίζει θερμά συγχαρητήρια. Τέτοιες δράσεις βοηθούν όχι μόνο την ανάπτυξη στον τόπο όπου διεξάγονται, αλλά και τον αθλητικό τουρισμό,» τόνισε.

«Κάθε ομοσπονδία η οποία προσπαθεί για την ανάπτυξη του αθλήματος και για να έχει τις αντιπροσωπευτικές της ομάδες έτοιμες για μεγάλες, διεθνείς διοργανώσεις αξίζει μεγαλύτερης προσοχής από την πολιτεία. Χαίρομαι μάλιστα όταν πρώην αθλητές αναλαμβάνουν τα ηνία των αθλημάτων τους και μεταλαμπαδεύουν στα Ελληνόπουλα τα αθλητικά ιδεώδη και τα μυστικά του κάθε αθλήματος,» δήλωσε η Γενική Γραμματέας.

Η δράση στην άμμο κορυφώνεται το απόγευμα της Κυριακής με τους τελικούς των ανδρών και των γυναικών. Στη διοργάνωση, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Παναγιώτη Ποικιλίδη, συμμετέχουν σχεδόν 200 αθλήτες από περίπου 20 χώρες από όλο τον κόσμο.

Οι αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2014 συνδιοργανώνονται από την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Κατερίνης ενώ τελούν υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος «Μέγας Αλέξανδρος».

ΛΕΖΑΝΤΑ: Στη φωτογραφία διακρίνονται η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, Κώστα Θάνο.