Παρακολουθείστε το βίντεο με τις δηλώσεις του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης (FILA), Νέναντ Λάλοβιτς (Nenad Lalovic), του ομολόγου του στην Ελλάδα,

Κωνσταντίνου Θάνου, καθώς και του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου,στο πλαίσιο της συνάντησής τους στα γραφεία της ΕΟΕ, το πρωί της Παρασκευής (19/7), ενόψει του Διεθνούς Τουρνουά Πάλης που διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, στις 20/7 & 21/7.

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί 19-21 Ιουλίου 2013 ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης (FILA) κ. Νέναντ Λάλοβιτς, ο οποίος έφθασε στο “Ελ. Βενιζέλος” αργά το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιουλίου, προκειμένου να παραστεί τόσο στην ειδική συμβολική Τελετή (για την καμπάνια παραμονής της Πάλης στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων), που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που φιλοξενεί τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, όσο και στους αγώνες του 2ου Διεθνούς Τουρνουά «ΟΛΥΜΠΙΑ 2013» στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο κ. Λάλοβιτς την Παρασκευή 19 Ιουλίου και ώρα 11:30 πμ, πριν αναχωρήσει για την Αρχαία Ολυμπία, είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στα γραφεία της ΕΟΕ στην Αθήνα, κ. Σπύρο Καπράλο, ενώ στις 13:15 τον υποδέχτηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 20-22, Αθήνα), ο υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ενώ τελικά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός.

Τον Πρόεδρο της FILA συνόδεψε ο Πρόεδρος της ΕΟΦΠ και Ολυμπιονίκης κ. Κων/νος Θάνος,  ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΟΦΠ και Ολυμπιονίκης κ. Πέτρος Γαλακτόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΦΠ και μέλος της ΕΟΕ κ. Ξενοφών Αθανασίου, το μέλος του ΔΣ της ΕΟΦΠ κ. Νικόλαος Δεπούντης  και ο Δ/της Επικοινωνίας & Στρατηγικής της ΕΟΦΠ, κ. Πάρις Κουρτζίδης.
Κατά την διάρκεια της επίσημης συνάντησης του κ. Λάλοβιτς με τον υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο υπουργός, δήλωσε απερίφραστα την στήριξη του στις προσπάθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, ενώ υπογράμμισε ότι το φλέγον ζήτημα της πιθανής αποπομπής του αθλήματος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι εθνικής και ιστορικής σημασίας. Τόνισε δε την αμέριστη υποστήριξη του και προς την FILA εξαίροντας το έργο της για αυτό το σκοπό, ενώ δε παρέλειψε να αναφερθεί στην υπηκοότητα του κ. Λάλοβιτς , υπογραμμίζοντας τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ  Ελλάδας και Σερβίας.

Από την πλευρά του ο κ. Λάλοβιτς, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό για την αμέριστη στήριξη του έργου της Ομοσπονδίας και τόνισε ότι όλη η διεθνής καμπάνια της Fila μαζί με την ελληνική, θα επικεντρωθεί στον Ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και στην Ειδική Τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή. 21/07. Ενώ αντάλλαξαν υπόσχεση φιλίας και ανοιχτής επικοινωνίας.
Τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο ευχαρίστησε και ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ, Ολυμπιονίκης κ. Κώστας Θάνος, για την στήριξη που παρείχε σύσσωμη η ηγεσία και οι φορείς του Υπουργείου, ενώ εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την άδεια που μερίμνησαν να δοθεί για πρώτη φορά στην διάθεση της ΕΟΦΠ και της FILA η Αρχαία Παλαίστρα προκειμένου, να είναι η αφετηρία της καμπάνιας αυτής αλλά και της επόμενης μέρας της Ολυμπιακής Πάλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2004, όπου διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα, είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος Παγκόσμιας Αθλητικής Ομοσπονδίας επισκέπτεται (ξανά) την Ελλάδα.