Εξαιρετική εμφάνιση που ωστόσο δεν συνδυάστηκε από κάποιο μετάλλιο, πραγματοποίησε ο Παύλος Σωτηριάδης στα 84 κιλά της ελευθέρας, στο φινάλε του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος εφήβων/νεανίδων που διεξήχθη στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Ο Σωτηριάδης, έφτασε μια… ανάσα πριν από το βάθρο των νικητών, ωστόσο με συνολικό απολογισμό δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες, περιορίστηκε στην 7η θέση της τελικής κατάταξης. Ο Έλληνας παλαιστής νίκησε 10-1 τον Ιταλό Εαρτσέα, όμως στη συνέχεια ηττήθηκε 10-0 από τον Νταουλετμπέκοφ από το Καζακστάν. Στα ρεπεσάζ, ο Σωτηριάδης νίκησε με πτώση τον Κροάτη Μπάγκαριτς, για να έρθει η ήττα-αποκλεισμός από τον τελικό της «δεύτερης ευκαιρίας», αυτή τη φορά από τον Αμερικανό Γκέιμπ με 14-3. Το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας κατέληξε στον Ιρανό Καρμιματσιάνι, ενώ δεύτερος ήταν ο Νταουλετμπέκοφ. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών βρέθηκαν ο Ινδός Πραβέεν και ο Γκέιμπ.

Ακόμη από ελληνικής πλευράς, ο Κύριλλος Μπινεμπάουμ, κατέλαβε την 14η θέση στα 66 κιλά με απολογισμό μία νίκη σε τρεις αγώνες (επικράτησε 6-1 του Ούγγρου Σέπετζαν).

Συνοπτικά η κατάταξη των Ελλήνων παλαιστών σε ελληνορωμαϊκή και ελευθέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ:

ΕΛΕΥΘΕΡΑ
55 κιλά: 22ος Θεοχάρης Καλανίδης
60 κιλά: 27ος Φώτης Παπαδάκης
66 κιλά: 14ος Κύριλλος Μπινενμπάουμ
84 κιλά: 7ος Παύλος Σωτηριάδης
120 κιλά: 13ος Χρήστος Μαυρίδης

ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ
60 κιλά: 32ος Παναγιώτης Ξυνόπουλος
66 κιλά: 19ος Μανρίκος Θεοδωρίδης
74 κιλά: 29ος Άλμπερ Αρτενιάν
84 κιλά: 3ος Δημήτρης Τσεκερίδης
120 κιλά: 20ος Αναστάσιος Φωτιάδης