Στα προημιτελικά σταμάτησε η πορεία του Τιμοφέι Ξενίδη και της Αγόρω Παπαβασιλείου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που φιλοξενείται για 4η ημέρα στην πόλη Βάνταα της Φινλανδίας.

Ο Ξενίδης, στην κατηγορία των 86 κιλών ελευθέρας, νίκησε με υπεροχή τον Ισραηλινό Μίκαελ Τσοτσελασβίλι στη φάση των «16», όμως στα προημιτελικά παρά την εξαιρετική προσπάθεια ηττήθηκε 6-3 από τον Αρμένιο Μούσα Μουρταζαλίεφ. Στα 63 κιλά γυναικών, η Παπαβασιλείου νίκησε την Ουγγαρέζα Γκαμπριέλα Σλέιζ με 6-3 στον πρώτο αγώνα, στον αγώνα της οκτάδας ωστόσο έχασε 3-0 από την Βουλγάρα Ντανάν Φιλιπόβα Μονολόβα.

Όσον αφορά τον Ανδρέα Τριανταφυλλίδη στα 70 κιλά ελευθέρας, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό όμως τελικά γνώρισε την ήττα από τον Ζομπόρ Ιστβάν Γκούλιας από την Ουγγαρία με σκορ 3-1.

Να θυμίσουμε ότι χθες, οι Γιάννης Αρζουμανίδης και Γιάννης Τσεραχίδης αποχαιρέτησαν χωρίς νίκη τη διοργάνωση. Ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής, ηττήθηκε με τεχνική πτώση από τον Ουκρανό Ολεξάντρ Κοτσιανίφσκι σε αγώνα για τα 125 κιλά της ελευθέρας, ενώ ο Τσεραχίδης ηττήθηκε με υπεροχή από τον Λευκορώσο Αλί Σαμπανάου σε αγώνα για την κατηγορία των 75 κιλών ελευθέρας.