Η διοίκηση της Ελληνική Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, με αφορμή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΟΑΚΑ της 20ης Ιουνίου σχετικά με παραχώρηση των εγκαταστάσεων στις εθνικές ομάδες, διευκρινίζει τα εξής:

Η παραχώρηση του ΟΑΚΑ στις ομοσπονδίες προκειμένου να προπονούνται οι εθνικές ομάδες, είναι μύθος, τουλάχιστον όσον αφορά το άθλημα της πάλης. Προφανώς, το Γραφείο Τύπου του ΟΑΚΑ στην ανακοίνωσή του, αναφέρεται σε μεμονωμένες περιπτώσεις ομοσπονδιών. Η ΕΟΦΠ ουδέποτε κλήθηκε από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για να συζητήσει το ενδεχόμενο παραχώρησης χώρου για προπονήσεις των εθνικών ομάδων πάλης κάτι που δικαιούται λόγω του δημόσιου αθλητικού χαρακτήρα που έχει ο συγκεκριμένος χώρος.

Είναι πλέον γεγονός ότι το ΟΑΚΑ, σε καμμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε. Οι πόρτες του Ολυμπιακού Κέντρου θα έπρεπε να είναι ανοιχτές σε ολόκληρο το οικοδόμημα του ελληνικού αθλητισμού και όχι σε κάποιους λίγους, αλλά και σε επιχειρήσεις που καπηλεύονται το όνομά του με μοναδικό στόχο το κέρδος. Το Ολυμπιακό Κέντρο της Αθήνας, όπως συμβαίνει παγκοσμίως, θα έπρεπε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ομοσπονδιών, είτε με μορφή προπονητηρίων, είτε με τη μορφή ξενώνων, είτε με τη μορφή αγωνιστικών δράσων. Η αποκατάσταση του ονόματος του ΟΑΚΑ και η αξιοποίησή όλων των εγκαταστάσεών του από τις ομοσπονδίες που καλλιεργούν τον ελληνικό αθλητισμό με μεγάλο κόπο, θα πρέπει να αποτελέσει την πρώτο και μοναδικό μέλημα της νέας διοίκησης με ότι αυτό συνεπάγεται.