Τις καλύτερες εντυπώσεις έχει αφήσει, μέχρι στιγμής, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Βετεράνων, το οποίο συνεχίζεται στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου. Η Οργανωτική Επιτροπή, καθημερινά, δέχεται νέες αιτήσεις για συμμετοχές, οι οποίες έχουν ξεπεράσει τις 800. Ο κανονισμός επιτρέπει τη δήλωση συμμετοχής μέχρι και την παραμονή του αγώνα. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 18 Οκτωβρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

“Είναι, μακράν, η καλύτερη διοργάνωση από όλες τις αντίστοιχες που έχω παρακολουθήσει και καλύτερη από πολλούς παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς αγώνες ανδρών – γυναικών και εφήβων – νεανίδων. Αυτό δεν το λέω επειδή είμαι Έλληνας. Ίδια άποψη έχει και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Τζένο Τζένοφ”, δήλωσε ο Θοδωρής Χαμάκος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παλαιός πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης.

Η χώρα μας έχει ζητήσει να διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων του 2017 και, όπως είπε ο κ. Χαμάκος, έχει πολλές πιθανότητες να το αναλάβει: “Ύστερα από αυτούς τους αγώνες πιστεύω ότι βρίσκεται πολύ κοντά. Το Παγκόσμιο της Αθήνας έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών. Ακόμα έρχονται και δηλώνουν συμμετοχή. Επίσης, έχει εντυπωσιάσει ο ενθουσιασμός και η προθυμία των εθελοντών. Μπράβο σε όλους γιατί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό”.

Ενθουσιασμένη είναι και η αποστολή της Αμερικής. Ο Κρις Μπράουν, πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής, δήλωσε: “Η Ελλάδα, η γενέτειρα της πάλης, είναι πανέμορφη. Έχουμε εντυπωσιαστεί από το στάδιο και από την καλή δουλειά που έχει κάνει η ελληνική ομοσπονδία. Έχουν έρθει μεγάλες δόξες του παρελθόντος”.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι: Sportcamp, ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Grande Secreto Media Group.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι: ΣΠΟΡ FM 94.6, we24.gr, Πανελλήνιος Οδηγός Πολεμικών Τεχνών