Οι πρώτες δύο μέρες του 2ου Προολυμπιακού τουρνουά που διεξάγεται στην Τουρκία δεν επιφύλαξε κάποια πρόκριση για την Ελληνική αποστολή.

 

Στην ελληνορωμαϊκή στην κατηγορία των 59κ. Απόστολος Μανουηλίδης ξεκίνησε την προσπάθειά του στο γύρο των 16. Εκεί αντιμετώπισε τον Βέις (Γερμανό) και ηττήθηκε με 3-0 στα σημεία, με αποτέλεσμα να αποκλεισθεί.

Ο Βλαδίμηρος Ματίας (66κ.) στον προκριματικό γύρο νίκησε με πτώση τον Σαμπούλα (Ονδούρα). Στους «16» γνώρισε την ήττα με 9-4 από τον Πέρκινς (Αμερική).

Ο Γιώργος Πρεβολαράκης (75κ.) αποκλείστηκε από τον προκριματικό γύρο, μιας και ηττήθηκε με 5-0 από τον Βάργκα (Τσέχια).

Στην κατηγορία των 85κ. ο Δημήτρης Τσεκερίδης για τη φάση των «16» νίκησε με 7-1 τον Ισακσεν (Νορβηγία). Στα προημιτελικά έδωσε αμφίρροπο αγώνα με τον Γκαγίεφ (Καζακστάν) και ηττήθηκε με 10-7.

Ο Γιώργος Κουτσιούμπας (98κ.) στους «16» νίκησε με πτώση τον Κακμούντοφ (Κιργιστάν). Στην προημιτελική φάση αγωνίστηκε απέναντι στον Ιλντεμ (Τουρκία) και γνώρισε την ήττα με 3-0 στα σημεία.

Ο Ξενοφώντας Κουτσιούμπας προκρίθηκε από τον προκριματικό γύρο χάρη στη νίκη του επί του Πάβλοβιτς (Σερβία) με τεχνική πτώση. Στους «16» αντιμετώπισε τον Καγιάια (Γεωργία) και αποκλείστηκε με τεχνική πτώση.

Στις γυναίκες η Δήμητρα Χριστοδουλάκη (69κ.) ηττήθηκε με πτώση στις «16» από την Ντομικαϊτούτε (Λιθουανία).