Νέα μεγάλη επιτυχία σημείωσε για την Ελλάδα η Στεφανία Ζαχείλα. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας στα +70 κιλά του Beach Wrestling, μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στην παραλία Σαριγκερμέ, στην Ορτάκα της Τουρκίας, πήρε δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην πόλη Σαντσέντσο της Ισπανίας.

Πρόκειται για το δεύτερο μετάλλιο της πρωταθλήτριας του Ολυμπιονίκη σε ισάριθμα event του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης την Άμμο!

Συνολικά η Ζαχείλα σημείωσε μία νίκη και δύο ήττες πριν τον αγώνα του μεταλλίου. Ξεκίνησε την πορεία της με νίκη στον ελληνικό «εμφύλιο» απέναντι στην Κατερίνα Πιτσιάβα και στη συνέχεια έχασε από την Νοέλια Λαλίν Κάντα (Ισπανία) και από την Λιουντμίλα Πάβλοβετς Τίχινα (Ουκρανία). Μάλιστα οι δύο τους αγωνίστηκαν στον τελικό της κατηγορίας.

Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο η 28χρονη πρωταθλήτρια νίκησε με 3-0 την «οικοδέσποινα» Ισπανίδα Κόρα Αγιούντε Πάλας και έτσι ανέβηκε στο βάθρο των νικητών και μάζεψε 6.500 βαθμούς στο ράνκινγκ.

Στην ίδια κατηγορία η Κατερίνα Πιτσιάβα πλασαρίστηκε στην 6η θέση, έχοντας συγκομιδή 4.700 βαθμούς. Την 6η θέση κατέλαβε και η Αγόρω Παπαβασιλείου στα 70 κιλά.

Να σημειωθεί ότι το World Series Beach Wrestilng θα μεταφερθεί πλέον στην πόλη Σεν Λορέν ντι Βαρ στη Γαλλία (01-02/7). Στις 9 και 10 Ιουλίου το παγκόσμιο ενδιαφέρον θα στραφεί στην Κατερίνη, ενώ η σειρά ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο (03-04) με τους τελικούς που θα διεξαχθούν στην Κωνστάντζα της Ρουμανίας.