Με απολογισμό τρία μετάλλια για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων που διεξήχθη στη Ρουμανία. Οι Έλληνες πρωταθλητές κατάφεραν να δείξουν πως η ελληνική πάλη έχει μέλλον, καθώς ξεδίπλωσαν τις δυνατότητές τους στο κορυφαίο τουρνουά της Ευρώπης, ενώ παράλληλα κέρδισαν πλούσιες εμπειρίες και σημαντικές εικόνες που θα φανούν χρήσιμες στο μέλλον.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στο Βουκουρέστι ήταν ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος, ο οποίος έγραψε Ιστορία κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στα 65 κιλά της Ελληνορωμαϊκής. O νεαρός πρωταθλητής έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U17 στο στυλ του.

Παράλληλα, στα 110 κιλά της Ελληνορωμαϊκής ο Δημήτρης Θάνος φόρεσε στο στήθος το χάλκινο μετάλλιο, μέσω των ρεπεσάζ.

Τεράστια επιτυχία και για την Νικολέτα Μπάρμπα που χρειάστηκε μόλις 44 δευτερόλεπτα για να φτάσει στη νίκη απέναντι στην Έμα Κάρι και να πανηγυρίσει τα χάλκινο μετάλλιο στα 69 κιλά των κορασίδων!

Πλασάρισμα στην 9η θέση στην Ελληνορωμαϊκή

Στη γενική βαθμολογία στην Ελληνορωμαϊκή η χώρα μας πλασαρίστηκε στην 9η θέση, ανάμεσα σε 25 χώρες, έχοντας συγκομιδή 50 βαθμών. Τους 25 τους χάρισε το χρυσό μετάλλιο του Κολιτσόπουλου και ακόμα 15 έφερε το χάλκινο του Θάνου.

Παράλληλα, 6 βαθμούς έφερε ο Νίκος Γιαγκουνίδης, ο οποίος στα 92 κιλά πήρε την 8η θέση, ενώ ακόμα 4 χάρισε ο Βασίλειος Ραφαήλ Παπαγεωργίου που πλασαρίστηκε στην 9η θέση στα 51 κιλά.

Τέλος, την 13η θέση κατέλαβε στα 80 κιλά ο Ελευθέριος Παππάς και 16ος κατετάγη ο Γιώργος Αθανασίου στα 71 κιλά.

Στην 13η θέση οι Κορασίδες

Η χώρα μας κατετάγη 13η ανάμεσα σε 26 χώρες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων συγκεντρώνοντας 23 βαθμούς. Εκτός από τους 15 που πήρε από την επιτυχία της Νικολέτας Μπάρμπα, 4 πρόσθεσε η Αγάπη Αμπελίδου, με την 9η θέση στα 57 κιλά. Από 2 έδωσαν η Ελπίδα Κουτέλη (10η στα 53 κιλά) και η Δροσούλα Τζιανακοπούλου (10η στα 65 κιλά).

Παράλληλα, στην 11η θέση πλασαρίστηκε η Ευαγγελία Τρανού στα 61 κιλά.

Τέλος, στην Ελευθέρα η Ελλάδα πήρε την 16η θέση μεταξύ 22 χωρών με 6 βαθμούς από τον Ηλία Ραφαήλ Καρνάβα, που πήρε την 8η θέση στα 65 κιλά.

Στην 11η θέση πλασαρίστηκαν στα 60 κιλά ο Φίλιππος Ψωμάς, στα 71 κιλά ο Θεοχάρης Κουγιουμτσίδης και στα 80 κιλά ο Άγγελος Αποστολίδης. Τέλος στην 12η θέση βρέθηκε ο Παύλος Κορωνίδης στα 55 κιλά.

Την ελληνική αποστολή συνόδευσαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Νικόλαος Παπαγεωργίου, Αλέξιος Κολιτσόπουλος, Χαράλαμπος Κεσανίδης και Μόησεν Παριγέι, όπως και ο συνοδός Ιωάννης Μπάρμπας.

Η Ελλάδα θα είχε εκπροσώπηση και στην διαιτησία, καθώς στο Ευρωπαϊκό του Βουκουρεστίου διηύθυνε τους αγώνες η Παυλίνα Γεωργίου.