Το «άστρο» του 20χρονου αθλητή Αλέξανδρου Παπαδάτου έλαμψε στην Ολυμπιάδα Κωφών που διεξήχθη στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Ο Έλληνας παλαιστής του αθλητικού ομίλου Άνω Λιοσίων «ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ», αναδείχθηκε, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013, ασημένιος Ολυμπιονίκης στην κατηγορία των 120 κιλών Ελληνορωμαϊκής, εκπροσωπώντας έτσι επάξια τον ελληνικό αθλητισμό και δη την Ολυμπιακή Πάλη σε ακόμη μία διεθνή διοργάνωση.

Μάλιστα, ο Έλληνας πρωταθλητής θα μπορούσε να στεφθεί ακόμη και χρυσός Ολυμπιονίκης, αν στον τελικό με τον Βούλγαρο Ίλιεφ, οι διαιτητές δεν τον αδικούσαν, επηρεαζόμενοι προφανώς από την έδρα διεξαγωγής των Αγώνων…

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Αλέξανδρος Παπαδάτος, που σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση απέδειξε το ταλέντο του, για να φτάσει στον μεγάλο τελικό, είχε τρεις εντυπωσιακές νίκες σε ισάριθμα ματς, απέναντι στους πρωταθλητές Ουκρανίας, Δανίας και Ιράν.

Νίκος Αποστόλου: «Η διαιτησία έκλεψε το χρυσό μετάλλιο από την Ελλάδα»

Ο προπονητής του Έλληνα πρωταθλητή, Νίκος Αποστόλου, αμέσως μετά τον τελικό, αφού εξήρε τη μεγαλειώδη εμφάνιση του αθλητή του στη διοργάνωση, έκανε λόγο για «κατάφωρη αδικία» και «κλοπή του χρυσού μεταλλίου», λόγω των τριών παρατηρήσεων που δέχτηκε ο Αλέξανδρος Παπαδάτος στο πρώτο κιόλας λεπτό τού τελικού, γεγονός που του στέρησε τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου, καθώς αποβλήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες…

«Οι διαιτητές έδιναν στον αθλητή μου παρατήρηση κάθε φορά που τον κουτούλαγε ο αντίπαλος του, για υποτιθέμενη ανεπίτρεπτη διαμαρτυρία. Αντί να αποβληθεί ο Βούλγαρος, απέβαλαν τον Αλέξανδρο στο πρώτο κιόλας λεπτό, δίνοντάς του τρεις παρατηρήσεις. Για αυτό, όλες οι αποστολές, των άλλων εθνικών ομάδων, τόσο αμέσως μετά τον αγώνα, όσο και κατά τη διάρκεια των απονομών, επευφημούσαν τον Έλληνα αθλητή μας, ως χρυσό Ολυμπιονίκη».

Πάρις Κουρτζίδης
Δ/της Επικοινωνίας ΕΟΦΠ