Το προσωπικό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης (ΕΟΦΠ) θα γιορτάσει τις ημέρες του Πάσχα χωρίς χρήματα.

Ο κ. Κώστας Σωτηριάδης προχώρησε στην κατάσχεση συνολικού ποσού 28.000 ευρώ μέσω της κρατικής επιχορήγησης, από τα 51.000 ευρώ που του επιδικάστηκαν, εκκρεμούσης της εφέσεως. Με το κατασχετήριο αυτό και με δεδομένο ότι οι διαδικασίες για την επανεκταμίευση του υπολοίπου των χρημάτων προς την ΕΟΦΠ πρέπει να περάσει και πάλι από γραφειοκρατικό έλεγχο, το προσωπικό της ομοσπονδίας θα παραμείνει απλήρωτο για τουλάχιστον έναν ακόμη μήνα φτάνοντας έτσι τους τέσσερις συνολικά.

Η πρώτη δόση προς την ΕΟΦΠ ύψους 137.000 Ευρώ (τα 78.000 ευρώ παρακρατούνται για ΙΚΑ-Εφορία) αφορούσε την πληρωμή του προσωπικού, καθώς και πάγιων αναγκών της ομοσπονδίας. Πλέον μετά την ενέργεια του κ. Κώστα Σωτηριάδη, κινδυνεύει άμεσα και η αποστολή της εθνικής ομάδας των παίδων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων, εκεί όπου κρίνονται και τα «εισιτήρια» της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (Αύγουστος 2014). Πλέον οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι, εφόσον θέλουν να λάβουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, να το κάνουν με προσωπικά τους έξοδα, κάτι που φαντάζει αδύνατο.

Η αποδυνάμωση της ομοσπονδίας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι γεγονός, μετά την ενέργεια του κ. Κώστα Σωτηριάδη. Η ΕΟΦΠ θα ανέμενε από τους ανθρώπους της πάλης να προτάξουν το συμφέρον του αθλήματος και όχι να σφίξουν τον οικονομικό βρόγχο που λόγω της μειωμένης επιχορήγησης οδηγεί το άθλημα σε ασφυξία.