Δείτε στο ακόλουθο βίντεο την Τελετή Έναρξης Τουρνουά Πάλης – Ολυμπία 2013

Δείτε ακόμη τα βίντεο:

Ολυμπία 2013 – Προκριματικοί / Ημιτελικοί (Α)

Ολυμπία 2013 – Προκριματικοί / Ημιτελικοί (Β)

Ολυμπία 2013 – Προκριματικοί / Ημιτελικοί (Γ)

Ολυμπία 2013 – Τελικοί / Απονομές

Εν όψει της σημαντικής και καθοριστικής συνεδρίασης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.) τον προσεχή Σεπτέμβριο του 2013 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, όπου θα αποφασισθεί αν το άθλημα της Πάλης θα παραμείνει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης, προσδίδει σε συνεννόηση με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης (FILA), ιδιαίτερη διάσταση στο 2ο Διεθνές Τουρνουά Πάλης «ΟΛΥΜΠΙΑ 2013».

Τουρνουά που συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο Καλεντάρι των Διεθνών Αγώνων (FILA Calendar 2013) και αποτελεί πόλο έλξης για τις ξένες Ομοσπονδίες.

Στους αγώνες έχουν κληθεί να συμμετάσχουν περισσότερες από 20 χώρες (Η.Π.Α., Ρωσία, Αλβανία, Αλγερία, Βουλγαρία, Κύπρος, Κούβα, Τουρκία, Σερβία, Ρουμανία, Ουκρανία, Γεωργία, Μονακό, Λετονία, Νιγηρία, Ισραήλ, Ιταλία, Πολωνία, Ουγγαρία, Μαρόκο, Αίγυπτος, Κροατία, Γερμανία), ενώ κατά τη διάρκεια των αγώνων, οι οποίοι θα ξεκινήσουν στις 20 Ιουλίου 2013 στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Βασιλακόπουλος» του Πύργου.

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Διεθνούς Τουρνουά Αγώνων Πάλης – και ειδικότερα το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιουλίου , έχει προγραμματιστεί να γίνει ειδική τελετή σκυταλοδρομίας πάπυρου – μηνύματος στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ), στην οποία θα συμμετάσχουν παιδιά ακαδημιών, Έλληνες Ολυμπιονίκες, που συμβολίζουν την Ιστορία της Ελληνικής Πάλης, καθώς και εκπρόσωποι όλων των εθνικών αποστολών που θα λάβουν μέρος στους διεθνείς αγώνες «Ολυμπία», οι τελικοί των οποίων, όπως και οι απονομές, θα γίνουν αμέσως μετά την τελετή στον διαμορφωμένο χώρο του Στίβου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) στην Αρχαία Ολυμπία.

Στην κορύφωση της ειδικής τελετής που θα έχει προηγηθεί των αγώνων, ο Πάπυρος που θα περιέχει το μήνυμαθα παραδοθεί στον Πρόεδρο της Ε.Ο.Φ. Πάλης και Ολυμπιονίκη κ. Κωνσταντίνο Θάνο για να το παραδώσει στον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης (FILA) κ. Nenad Lalovic (μπροστά στο μνημείο Coubertin), ο οποίος με τη σειρά του θα μεταφέρει το μήνυμα αυτό με τα λόγια του αείμνηστου βαρόνου Pierre de Coubertin γραμμένα στον Πάπυρο για την ιστορικότητα των Ολυμπιακών Αγώνων και του αθλήματος της πάλης στη Δ.Ο.Ε. τον Σεπτέμβριο πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Μπουένος Άιρες.

Επίσης, πρέπει να επισημανθεί ότι στο μνημείο του Coubertin θα υπάρξει ταυτόχρονα κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ κ. Σπύρο Καπράλο και τους Προέδρους της FILA και της ΕΟΦΠ, ως φόρος τιμής στον αείμνηστο μέγα αναβιωτή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αξίζει ακόμη να τονιστεί ότι, κατά τη διάρκεια της συμβολικής αυτής τελετής, όπως και των τελικών αγώνων και των απονομών των βραβείων στους νικητές, θα γίνει ζωντανή παραγωγή τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σποτ και περισυλλογή φωτογραφικού υλικού, προκειμένου να προβληθούν, τόσο στην Ελληνική, όσο και την Διεθνή κοινότητα, προκειμένου να στείλουν προς τη ΔΟΕ, αλλά και ολόκληρη τη διεθνή κοινή γνώμη, το μήνυμα της δυναμικής παρουσίας της Πάλης ως το άθλημα-σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων από τη γέννησή τους.

Η διοργάνωση του Διεθνούς Τουρνουά «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το έτος 2013, καθώς και της παραπάνω Ιστορικής εκδήλωσης – τελετής στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, αποτελεί πλέον ορόσημο, όχι μόνον για το άθλημα των Ολυμπιονικών, αλλά και για το σύνολο του Ελληνικού και του Παγκόσμιου Αθλητισμού.

 

 Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Άφιξη Διαιτητών

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013 ΣΤΑΖ Διαιτητών τύπου Ι
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

ΣΤΑΖ Διαιτητών τύπου Ι

Άφιξη Αποστολών

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

ΣΤΑΖ Διαιτητών τύπου Ι

Άφιξη Αποστολών

18.30 – 19.00 Ιατρική Εξέταση

19.00 – 19.30 Ζύγιση

Τόπος: Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Αρχαίας Ολυμπίας.

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

10.00 – 14.30 Προκριματικοί αγώνες

18.00 – 20.30 Repechage και Τελικά για τις θέσεις 3-5

Τόπος: Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Αρχαίας Ολυμπίας.

Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013

10.00 – 14.00 Επίσκεψη ξένων αποστολών στην Αρχαία Ολυμπία με φωτογράφιση και ξενάγηση στον χώρο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

17.00 Σύντομο Τελετουργικό στον χώρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) στην Αρχαία Ολυμπία με:

– Τοποθετήσεις επισήμων αναφορικά με τις ρίζες των Ολυμπιακών Αγώνων και την σημασία της Πάλης ως άθλημα σύμβολο του Ολυμπιακού Πνεύματος,συνώνυμο του όρου Αγώνα,

 

 

Αναπαράσταση αγώνα δρόμου με συμμετοχή παιδιών, Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων Πρωταθλητών Πάλης με παράδοση πάπυρου με λόγια του αείμνηστου βαρώνου Pierre De Coubertin στον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης FILA Nenad Lalovic και ταυτόχρονη κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Coubertin,

 

Τελικά για τις θέσεις 1-2 – Απονομές