Mε ένα χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές της επέστρεψε η ελληνική αποστολή απ’ το Διεθνές τουρνουά ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης ανδρών «Ibrahim Moustafa»,

που κάθε χρόνο διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, παρά τις οικονομικές κι άλλες αντιξοότητες που αντιμετωπίζει (και) ο ελληνικός αθλητισμός.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Τσεκερίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας του (96 κιλών), καθώς επιβλήθηκε στον ένα εκ των δύο μικρών τελικών) επί του Τούρκου αντιπάλου του με 7-0!

Είχαν προηγηθεί οι νίκες του Τσεκερίδη επί του Ούγγρου διεθνή αθλητή (κάτοχου του ασημένιου μεταλλίου, φέτος στο πανευρωπαϊκό) με 4-2 και επί του Έλληνα συναθλητή του Γεώργιου Χαλκίδη με 7-0, ενώ είχε ηττηθεί από τον Ρουμάνο αθλητή (μόλις) με 2-0.

Η ελληνική αποστολή συμμετείχε σ’ αυτό το σημαντικό διεθνές τουρνουά αποτελούμενη από τους Χάρη Αγκαφανίδη, Μανώλη Αζωΐδη, Άλμπερτ Αρτενιάν, Δημήτρη Καραβασίλη, Βασίλη Μυξάκη, Δημήτρη Τσεκερίδη και Γιώργο Χαλκίδη, όπου εκτός από τη διοργανώτρια Τουρκία αγωνίστηκαν αθλητές από Ρωσία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, FYROM, Βουλγαρία και Ιράν.

Προπονητές της ελληνικής αποστολής ήταν οι Θόδωρος Γιανγκουνίδης και Παναγιώτης Χεριστανίδης. Τη δε ελληνική διαιτησία εκπροσώπησε ο Κωνσταντίνος Τράσκας.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος, οι Χάρης Αγκαφανίδης, Μανώλης Αζωΐδης και Δημήτρης Καραβασίλης, Βασίλης Μυξάκης, Άλμπερτ Αρτενιάν έχασαν στον πρώτο γύρο και αποκλείστηκαν από Τούρκους αντιπάλους τους.

Στα 96 κιλά, όπου αγωνίστηκαν 18 αθλητές και ο ένας εξ αυτών ήταν ο Δημήτρης Τσεκερίδης που κατέκτησε και το ένα απ’ τα δύο χάλκινα μετάλλια της κατηγορίας, ο άλλος Έλληνας διεθνής στην κατηγορία αυτή, Γιώργος Χαλκίδης, στον πρώτο του αγώνα κέρδισε τον Ιρακινό αντίπαλό του με 7-0, αλλά έχασε στον αμέσως επόμενο γύρο από τον Έλληνα συναθλητή του με 7-0.