Με θέαμα υψηλού επιπέδου και συναρπαστικούς αγώνες συνεχίστηκε και η τέταρτη ημέρα η μεγάλη γιορτή της Πάλης, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων, στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Άνω Λιόσια. Οι ελληνικές παρουσίες στη γυναικεία Πάλη, ολοκληρώθηκαν και πλέον το βάρος πέφτει στον… Πιλίδη! Το χρυσό παιδί του αθλήματος και φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, ξεκινάει αύριο τις προσπάθειές του με στόχο την είσοδό του στο βάθρο και την κατάκτηση του πολυπόθητου χρυσού μεταλλίου, που του λείπει από τη συλλογή του. Επίσης την Παρασκευή, θα αγωνιστούν οι: Πέτρος Στεφανίδης, Γιώργος Κουγιουμτσίδης, Γιάννης Λοϊζίδης και Στέλιος Σταμάτης

Καρντάνοφ: «Παίζεις για να κερδίσεις»

Ο προπονητής του Γιώργου Πιλίδη, Αμιράν Καρντάνοφ αναφερόμενος στην κλήρωση του αθλητή του που τον έφερε απέναντι στον Τζόρνταν Ντέκατουρ (Αμερική) σχολίασε: «Όταν θέλεις να κερδίσεις δεν έχει σημασία αν θα αντιμετωπίσεις τον καλό στον πρώτο ή το τελευταίο αγώνα. Θα πρέπει να μπεις μέσα στον αγώνα για να τους κερδίσεις όλους».

Ντέκατουρ: «Νιώθω έτοιμος για τον Πιλίδη»

Γεμάτος αυτοπεποίθηση εμφανίστηκε ο αντίπαλος του Γιώργου Πιλίδη στα 58κ. της ελευθέρας πάλης παίδων στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παίδων Κορασίδων που φιλοξενείται στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Άνω Λιόσια.

Ο νεαρός παλαιστής από τις Ηνωμένες Πολιτείες μίλησε για τον αγώνα κόντρα στον Έλληνα δις δευτεραθλητή κόσμου. «Νιώθω έτοιμος. Ήξερα ότι αργά ή γρήγορα ίσως τον αντιμετώπιζα. Τον ήθελα νωρίς στο τουρνουά. Πρέπει να κερδίσεις τον καλύτερο για να συνεχίσεις. Θα τα δώσω όλα για να νικήσω» σχολίασε ο 17χρονος Αμερικανός για τον συνομήλικό του δύο φορές πρωταθλητή Ευρώπης, που έχει πανηγυρίσει και το ασημένιο μετάλλιο στην κορυφαία διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου.

Οι νικήτριες

Το χρυσό μετάλλιο στα 38 κιλά κορασίδων κατέκτησε η Σαχάνα Ναζάροβα από το Αζερμπαϊτζάν που χρειάστηκε μόλις 1.22 για να βγάλει εκτός μάχης την Ουκρανή Μαρία Τόμισκ. Τα χάλκινα μετάλλια μοιράστηκαν οι Χουλιέτα Εσπεράνζα Μαρτίνεζ Γκονζάλεζ (Μεξικό) και Λουτσάνα Μπεκμπαούλοβα (Ρωσία).

Στην κατηγορία των 43 κιλών η Γιούμι Ίτο από την Ιαπωνία “καθάρισε” σε 17 δευτερόλεπτα την Έμιλι Κινγκ Σίλτον από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια με εμφατικό τρόπο. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Αλντινάι Νταρζάα (Ρωσία) και Νιλάμ Νιλάμ (Ινδία).

Στην κορυφή ανέβηκε η Ιαπωνία και στα 49 κιλά, καθώς η Σουζούνα Γιοσιμούρα νίκησε 7-2 την Μαρία Τιουμερέκοβα (Ρωσία). Τα χάλκινα μετάλλια μοιράστηκαν οι Ζεϊνέπ Γετζίλ (Τουρκία) και Τετιάνα Προφατιλόβα (Ουκρανία).

To “tripple crown” της Ιαπωνίας… έσπασε στον τελικό των 56 κιλών κορασίδων. Η Σένα Ναγκαμότο έχασε 3-1 από την Σονάμ Σονάμ (Ινδία) και αρκέστηκε με το αργυρό μετάλλιο. Στο βάθρο ανέβηκαν και οι Άννα Έλα Ζελ (Ουγγαρία), Αναστασία Μπλάιβας (Γερμανία).

Αμφίρροπος ήταν ο τελικός των 65 κιλών, όπου η Χονόκα Νακάι (Ιαπωνία) επικράτησε στις λεπτομέρειες της Αλάρα Λία Μπόιντ (ΗΠΑ). Τα χάλκινα μετάλλια πήραν οι Βικτόρια Αλέσια Τζετσιαρένκα (Λευκορωσία) και Οξάνα Τσούντικ (Ουκρανία).

Ξεχώρισε η Γιατζόγλου

Η Αθηνά Γιατζόγλου έκανε την καλύτερη ελληνική πορεία από ελληνικής πλευράς στην πάλη κορασίδων. Η νεαρή αθλήτρια προκρίθηκε με εντυπωσιακό τρόπο στις «16» των 46κ. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα νίκησε με πτώση την Νατάλια Βάλζακ. Στη συγκεκριμένη φάση δυστυχώς η νεαρή αθλήτρια από την Πολωνία στάθηκε άτυχη αφού τραυματίστηκε στο  αριστερό χέρι και χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Στη φάση των «16» των 52κ. η Ρουμπίνι Τριανταφυλλοπούλου ηττήθηκε με πτώση από την Ινδή Μινάκσι Μινάκσι.

Στα προκριματικά των 70κ. η Μαρία Μακρίδη αποκλείστηκε με πτώση από την Ρωσίδα Αλένα Τιμοφέεβα, όπως και στα 60κ. η Αννα Μαρία Πανταζή που προσπάθησε απέναντι στην Καναδή Κίρτι Σαξένα, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα με τεχνική πτώση.

Η Γεωργία Γκουγκούδη που είχε περάσει στον β’ γύρο των ρεπεσάζ στα 56κ. δεν κατάφερε να συνεχίσει την πορεία της καθώς έχασε με πτώση από την Αναστασία Μπλάιβας από τη Γερμανία.

Οι κληρώσεις των Ελλήνων αθλητών

Στα 42κ.ο Πέτρος Στεφανίδης ξεκινάει την προσπάθειά του από τους «16» με αντίπαλο τον Μουράτ Κουνταϊμπέργκεν από το Καζαχστάν. Στα 50κ. ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης αρχίζει από τα προκριματικά κόντρα στον Ελβετό Τόμας Επ.Η μεγάλη ελληνική ελπίδα για  μετάλλιο στη διοργάνωση, ο Γιώργος Πιλίδης μπαίνει στη μάχη της διάκρισης από τον γύρο των «16» όπου κληρώθηκε κόντρα στον Αμερικανό Τζόρνταν Μάικλ Ντέκατουρ. Στα 69κ. ο Γιάννης Λοϊζίδης ξεκινάει από τα προημιτελικά με αντίπαλο τον Ρώσο Σόσλανμπεκ Μπουντάεφ και στα 85κ. ο Στέλιος Σταμάτης – επίσης στα προκριματικά – θα αντιμετωπίσει τον Κάμο Χακομπιάνιαν από την Αρμενία.

Τιμήθηκε ο Ντουγκουσίεφ

Πριν την έναρξη του πρωινού προγράμματος βραβεύτηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης ο Ολυμπιονίκης Ισλάμ Ντουγκουσίεφ που έχει  κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 και τέσσερα χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (1990, 1991, 1993, 1994).

Ο ΕΟΤ, η Περιφέρεια Αττικής κι ο Δήμος Φυλής είναι οι υποστηρικτές της διοργάνωσης. Τα νερά Θεόνη και η Ipirotiki είναι χορηγοί των αγώνων, ενώ το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Cosmote TV και το Sportime είναι χορηγοί Επικοινωνίας.