Με την 5η θέση από το πολύ δυνατό διεθνές τουρνουά DAN KOLOV – NIKOLA PETROV που διεξάγεται στην Βουλγαρία θα επιστρέψει ο Ηλίας Παγκαλίδης. Ο Ελληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε για το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 82κ. ελληνορωμαϊκής και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες. Ο… γιατρός αντιμετώπισε τον Νικόλοφ και μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι ηττήθηκε με 8-6.

Στα 87κ. παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον, καθώς θα έχουμε διπλή εκπροσώπηση στα ρεπεσάζ. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλοςστο εναρκτήριο του παιχνίδι νίκησε με 11-3 τον Σέρβο Σίμοβιτς, Στη συνέχεια σημείωσε δεύτερη νίκη αυτή την φορά με τεχνική υπεροχή επί του Ιάπωνα Ομπι. Στα προημιτελικά, όμως έχασε από τον Νοβίκοφ. Ο Βούλγαρος έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία στον Ελληνα πρωταθλητή, καθώς έφτασε έως τον τελικό. Στα ρεπεσάζ ο Παπαδόπουλος θα παλέψει με τον Ελβετό Μπέτσχαρτ κι αν επικρατήσει θα αντιμετωπίσει τον Αρμένιο Ναζαριάν για το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Χρήστος Τερζίδης είναι ο έτερος πρωταθλητής που θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο μέσω των ρεπεσάζ. Στον προκριματικό γύρο πάλεψε με τον Φιλτσάκοφ και ηττήθηκε με 5-0. Ο Βούλγαρος έφτασε έως τον τελικό κι έδωσε τη δυνατότητα να συμμετέχει ο Τερζίδης στα ρεπεσάζ. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα Μιγιαμότο και αν επικρατήσει θα αγωνιστεί απέναντι στον Αλγερινό Αζάρα για το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Αζάρα ήταν αυτός που ανέκοψε την πορεία του Θοδωρή Τσάρδα, καθώς στον προκριματικό γύρο επικράτησε με 9-1.

Στην κατηγορία των 97κ. είχαμε τριπλή ελληνική εκπροσώπηση. Ο Λαοκράτης Κεσίδης ξεκίνησε τη διοργάνωση εντυπωσιακά και επικράτησε με τεχνική υπεροχή του Ιάπωνα Οκούντα. Στα προημιτελικά αντιμετώπισε τον Μίλοφ και ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή.

Ο Ανέστης Ζαριφές αντιμετώπισε τον Ιρανό Νταντκαχ και έχασε με τεχνική υπεροχή. Τον αποκλεισμό γνώρισε και ο Σπύρος Κουντουρατζής, ο οποίος δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολλανδού Στένκερμπουργκ.