Με απόλυτη επιτυχία, σε όλους τους τομείς για την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο U17 που διεξήχθη στην Παραλία Κατερίνης. Η χώρα μας αφού κέρδισε το στοίχημα της άρτιας διεξαγωγής της διοργάνωσης, όπως παραδέχθηκαν οι ιθύνοντες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, πανηγύρισε σε αγωνιστικό επίπεδο έξι μετάλλια.
Συγκεκριμένα η Ελλάδα κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στις Κορασίδες. Με συγκομιδή 45 βαθμούς η χώρα μας έφτασε στο χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας πίσω τις Γαλλία και Ρουμανία που ολοκλήρωσαν το τουρνουά με 25 βαθμούς.
Η Δροσούλα Τζιανακοπούλου στην κατηγορία των 70 κιλών ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, έχοντας στο στήθος της το χρυσό μετάλλιο. Δεύτερη στην ίδια κατηγορία ήταν η Θεοδώρα Ραφαηλία Αργυρίου, ενώ στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε η Θεοφανία Σκαμπαρδώνη.
Στα 60 κιλά το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Φωτεινή Ναλμπάντη, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την άκρως επιτυχημένη ελληνική συμμετοχή.
Στους Παίδες η χώρα μας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με συγκομιδή 54 βαθμών. Στην πρώτη θέση βρέθηκε το Αζερμπαϊτζάν με 100, ενώ δεύτερη κατετάγη η Μολδαβία με 60.
Το χάλκινο μετάλλιο στα 60 κιλά κατέκτησε ο Βασίλης Κεσίδης, ενώ ανάλογη επιτυχία σημείωσε και ο Παντελής Πισσάκης στα 50 κιλά.
Από εκεί και πέρα, στα 50 κιλά τέταρτος πλασαρίστηκε ο Αντώνης Λυκούδης. Στα 60 κιλά την πέμπτη θέση πήρε ο Χρήστος Καλανίδης, ενώ έβδομος ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του ο Απόστολος Σούλης. Στα 70 κιλά ο Ηλίας-Ραφαήλ Καρνάβας πήρε την τέταρτη θέση, αγγίζοντας το… βάθρο, ενώ τον ακολούθησαν οι Ανδρέας Κουτσουρίδης (7ος) και Κωνσταντίνος Παπασταματίου (9ος).
Τέλος στα 80 κιλά στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Γιώργος Τερζίδης και στην πέμπτη ο Θεόφιλος Κεσίδης.
Η δράση στην Παραλία Κατερίνης συνεχίζεται σήμερα (8/7)  με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20, ενώ το ενδιαφέρον κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουλίου με την Κατερίνη να φιλοξενεί την τέταρτη στάση του Beach Wrestling World Series.