Με συγκομιδή δέκα μεταλλίων για τα ελληνικά χρώματα ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο U20 στην Παραλία Κατερίνης. Μία ημέρα μετά την αντίστοιχη διοργάνωση των Παίδων και των Κορασίδων η Ελλάδα αύξησε τα μετάλλια της, καθώς συνολικά μέτρησε 6 ασημένια και 4 χάλκινα.

Συγκεκριμένα οι Έφηβοι ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην ομαδική βαθμολογία έχοντας 58 βαθμούς. Πρώτη αναδείχθηκε η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν με 95 βαθμούς και ακολούθησε η Μολδαβία με 37.

Στην κατηγορία των 90 κιλών το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Άγγελος Κούκλαρης, ενώ στο βάθρο ανέβηκε και ο Κωσταντίνος Τσκανάκης, με τον Οδυσσέα Ισαακίδη να πλασάρεται στην τέταρτη θέση.

Παράλληλα, στα +90 κιλά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γκίβι Μπλιάτζε, με το χάλκινο μετάλλιο να καταλήγει στον Αχιλλέα Χρυσίδη. Τέταρτος στην ίδια κατηγορία ήρθε ο Ραφαήλ Γκίρνης.

Από εκεί και πέρα, στα 80 κιλά ο Γιώργος Κοτανίδης ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του 6ος, με τον Ρολάν Αρντάσεφ να καταλήγει στην 8η. Επίσης, στα 70 κιλά ο Δημήτρης Νουρλόγλου πήρε την 6η θέση.

Στις Νεάνιδες αντίστοιχα η Ελλάδα πήρε την δεύτερη θέση με 55 βαθμούς, έχοντας μπροστά της τη Γαλλία με 70, την ώρα που στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ουκρανία με 55.

Η Δροσούλα Τζιανακοπούλου στην κατηγορία των 70 κιλών, μετά το χρυσό που κατέκτησε την Πέμπτη (7/7) στο Ευρωπαϊκό των Κορασίδων, φόρεσε στο στήθος της και το ασημένιο στο αντίστοιχο πρωτάθλημα των Νεανίδων.

Στα +70 κιλά τη δεύτερη θέση πανηγύρισε η Ελένη Χρυσικάκη, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Στέλλα Χριστίνα Σκαμπαρδώνη. Χάλκινο μετάλλιο έφερε και η Σοφία Περδίκη στα 60 κιλά.

Συνολικά η Ελλάδα στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Παίδων-Κορασίδων και Εφήβων-Νεανίδων κέρδισε 16 μετάλλια!

Η δράση στην Παραλία συνεχίζεται και κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουλίου με την Κατερίνη να φιλοξενεί την τέταρτη στάση του Beach Wrestling World Series.