Τους πρωταθλητές Ευρώπης Μαρία Πρεβολαράκη, Γιώργο Πιλίδη και Ηλία Παγκαλίδη υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Ο υφυπουργός συζήτησε για περισσότερο από μία ώρα με τους αθλητές, τους προπονητές και τους εκπρόσωπους της ομοσπονδίας. Ο Γιώργος Βασιλειάδης άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που ταλανίζουν το άθλημα και προσφέρθηκε να βοηθήσει, όπου αυτό είναι δυνατόν. Μάλιστα ο υφυπουργός έδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά την πάλη, τόσο την ιστορία της, όσο και τις διακρίσεις που έχουν φέρει οι αθλητές μας τα τελευταία χρόνια.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι προπονητές Γιάννης Παγκαλίδης, Αμιράν Καρντάνοφ, Μόισεν Παριγέι, καθώς ο πρόεδρος της ΕΛΟΠ Δημήτρης Τραμπάκουλας και ο Ολυμπιονίκης Κώστας Θάνος.

Στο καλωσόρισμα των αθλητών ο κ. Βασιλειάδης τόνισε: «Καλωσορίζω στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τους αθλητές, τους προπονητές και τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας. Είναι πολύ μεγάλη μας χαρά που η ελληνική πάλη δείχνει να ξεπερνάει τις δυσκολίες και να αποκτά ξανά τη θέση που της αρμόζει στον ελληνικό αθλητισμό. Να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για το κλασικότερο άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων από την Αρχαιότητα ως σήμερα. Η δουλειά που γίνεται στην Ομοσπονδία έχει αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα, καθώς έρχεται μία νέα φουρνιά αθλητών που θα φέρει ξανά την ελληνική πάλη στο διεθνές προσκήνιο.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι αυτές οι επιτυχίες έρχονται σε συνθήκες δύσκολες για όλη την κοινωνία και τις αθλητικές Ομοσπονδίες, με δεδομένη την έλλειψη της ρευστότητας και την περιορισμένη χρηματοδότηση.

Σήμερα λοιπόν δεν θέλουμε μόνο να συγχαρούμε τα παιδιά για τις επιτυχίες τους, αλλά και για να σχεδιάσουμε μαζί το πως θα προχωρήσουμε από εδώ και στο εξής ακούγοντας τις δικές τους θέσεις για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε εμείς ως Πολιτεία.

Ευχαριστώ τα παιδιά για την τιμή που κάνουν στην πατρίδα τους, τους ήρωες προπονητές τους που κατορθώνουν να βγάζουν αθλητές σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και φυσικά την Ομοσπονδία. Εμείς είμαστε εδώ για εσάς να βρούμε λύσεις στα προβλήματα, στον βαθμό που μπορούμε και με τον τρόπο που έχουμε.

O κ. Βασιλειάδης, στο τέλος της συνάντησης ανανέωσε το ραντεβού για μετά τα Παγκόσμια πρωταθλήματα που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο (Γυναικών στο Παρίσι) και αρχές Σεπτεμβρίου (παίδων στην Αθήνα), με την ευχή ότι θα έχουν κατακτήσει πολλά μετάλλια

*** Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕ ΜΠΕ