Με 48 αθλητές στην αποστολή της ταξίδεψε η ελληνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Πόλης του Μεξικού. Ανάμεσά τους οι παλαιστές της ελληνορωμαϊκής Βασίλειος Γανωτής (52κ.), Όθων Μοσχίδης (57κ.) Νίκος Λαζάρου (63κ.), Πέτρος Γαλακτόπουλος (70κ.), Δημήτρης Σάββας (78κ.), και της ελευθέρας, Πέτρος Τριανταφυλλίδης (52κ.), Νίκος Καρυπίδης (63κ.) και Στέφανος Ιωαννίδης (70κ.).

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού η πάλη χάρισε στην Ελλάδα τρεις σημαντικές διακρίσεις. Οι Όθων Μοσχίδης και Νίκος Καρυπίδης κατέκτησαν την τέταρτη θέση στην κατηγορία τους, ενώ για πρώτη φορά μετά το 1896 ο Πέτρος Γαλακτόπουλος ανέβασε την ελληνική πάλη στο βάθρο των Ολυμπιονικών.

Ο πρωταθλητής του Εθνικού Αθηνών σε ηλικία 23 ετών παρουσιάστηκε σε μεγάλη φόρμα και εξέπληξε τους πάντες. Στην κατηγορία των 70κ. άρχισε με εντυπωσιακές νίκες. Επικράτησε με πτώση του Μεξικανού Γκονζάλες, του Γερμανού Κλάους και του Πολωνού Βαρκάτα, ενώ νίκησε στα σημεία τον Κορεάτη Κίο και τον Σοβιετικό Γκενάντι Σαπούνοφ ο οποίος στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 διατέλεσε προπονητής της εθνικής μας ομάδας ελληνορωμαϊκής πάλης.

Στον κρίσιμο αγώνα για το χρυσό μετάλλιο ο οποίος διεξήχθη λίγη ώρα μετά την αναμέτρηση με τον Σαπούνοφ, ηττήθηκε από τον Ιάπωνα Μονεμούρα με 5-4 σημεία. Για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου ήταν αρκετή η ισοπαλία που έφερε με τον Γιουγκοσλάβο Χόρβατ.