Την εμπειρία της συμμετοχής στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην καριέρα του, θα έχει την ευκαιρία να γευτεί ο Νίκος Λέων. Ο αθλητής του Παναθηναϊκού προετοιμάζεται έντονα για το μεγάλο γεγονός που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Παρίσι. Το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επισκέφτηκε στην Λεωφόρο τον Ελληνα πρωταθλητή και συζήτησε μαζί του για την επίπονη προετοιμασία. Μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας αθλητής που κάνει προετοιμασία μέσα στο καλοκαίρι, για τους στόχους του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που είναι η είσοδός του στην 10αδα, καθώς και για την ελληνική αποστολή που περιμένει διακρίσεις. Τέλος, σαν γνήσιος Παναθηναϊκός αναφέρθηκε στα επεισόδια με τον ΠΑΟΚ και καταδίκασε την ενέργεια του οπαδού των «πρασίνων», καθώς και την «θεατρική παράσταση του κ. Ιβιτς», όπως την χαρακτήρισε.

ΕΡ: Νίκο, ξεκίνησες την προετοιμασία για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις βάλει;

Ναι ξεκινήσαμε προετοιμασία μια εβδομάδα αφ? ότου γυρίσαμε από το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος της αγωνιστικής μας χρονιάς. Τώρα ξεκινάμε πάλι από την αρχή με εμβάθυνση στην φυσική κατάσταση και θα ολοκληρώσουμε με την συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Αύγουστο στο Παρίσι. Συμμετέχω για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών καθώς  είναι η μοναδική διοργάνωση που μου λείπει από συμμετοχές.  Περιμένω να έχω μια αξιοπρεπή συμμετοχή και να μπορέσω να είμαι μέσα στην 10αδα, το επίπεδο όπως το είδα στο Πανευρωπαϊκό είναι στην κορυφή αλλά μια καλή κλήρωση μπορεί να αλλάξει πολύ τα δεδομένα.

ΕΡ: Πόσο δύσκολο είναι για έναν αθλητή, να κάνει προετοιμασία το καλοκαίρι; Την ώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει και όλοι οι σπεύδουν στις παραλίες…
Για ένα αθλητή της τελευταίας κατηγορίας βάρους, των 130 kg, όπως εγώ είναι αρκετά επιβαρυντικό για την υγεία θα έλεγα επίσης ότι και το Παρίσι όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο είναι μια χώρα με μεγάλες θερμοκρασίες τους μήνες του καλοκαιριού κάτι που θα δυσκολέψει όλους τους αθλητές. Έχουμε όμως, ένα avantage που θα έλεγαν και οι φίλοι μας οι Γάλλοι, αφού και εμείς δεν πάμε πίσω σε θερμοκρασίες οπότε θα κλιματιστούμε πολύ πιο εύκολα από άλλους λαούς. Δεν είναι τυχαίο φυσικά ότι προπονούμαστε έξω ώστε να συνηθίσουμε τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας. Τώρα όσο αφορά για τον κόσμο στις παραλίες δεν τον ζηλεύω γιατί είναι επιλογή μου αυτός ο τρόπος ζωής άλλωστε έχω ήδη κλείσει διακοπές για μετά τους αγώνες (γέλια)!!!

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Λέων στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων