Στην νεοσύστατη επταμελή Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης, που εξελέγη μετά από ψηφοφορία μεταξύ όλων των αθλητών (και των τριών στυλ: Ελληνορωμαϊκής, Ελευθέρας, Γυναικείας Πάλης),

των εθνικών αποστολών που παρευρέθηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη, η ελληνίδα αθλήτρια και κάτοχος της 3ης θέσης στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, Μαρία Πρεβολαράκη, εκλέχθηκε πανηγυρικά πρώτη!
Η Επιτροπή, η οποία ήταν μέρος της δέσμευσης της FILA προς την ΔΟΕ, προκειμένου να συμμετέχουν και αθλητές στη διεθνή ομοσπονδία, περιλαμβάνει τρεις Ολυμπιονίκες και παλαιστές από τρεις ηπείρους. Κάτι που καθιστά τεράστια την επιτυχία της Ελληνίδας αθλήτριας Μαρίας Πρεβολαράκη, αλλά και της ελληνικής αποστολής που δούλεψε αθόρυβα και υποστήριξε καταλυτικά την υποψηφιότητα της, με αποτέλεσμα όχι μόνο να εκλεγεί, αλλά και να κατακτήσει την πρώτη θέση στη ψηφοφορία!

Η επιτροπή αθλητών, με τη σειρά κατάταξης και τον αριθμό ψήφων που εξελέγη, απαρτίζεται από τα εξής επτά μέλη:
 
Μαρία Πρεβολαράκη, Ελλάδα (101 ψήφοι); Carol Huynh, Καναδάς (100 ψήφοι), Jake Herbert, ΗΠΑ (97 ψήφοι), Kaori Icho, Ιαπωνία (91 ψήφοι), Christophe Guenot, Γαλλία (87 ψήφοι), Hamid Soryan Reihanpour, Ιράν ( 81 ψήφοι) και Tomas Lorincz, Ουγγαρία (80 ψήφοι).

Ένας από τους παραπάνω αθλητές θα πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος (σε ψηφοφορία μεταξύ των μελών της επιτροπής), προκειμένου να συμμετάσχει και στο σώμα της FILA , ενώ θα πρέπει με την ίδια διαδικασία (μεταξύ ψηφοφορίας της επιτροπής) να εκλεγεί το Προεδρείο της Επιτροπής Αθλητών.
«Αυτή είναι η νέα μας κατεύθυνση που υποσχεθήκαμε στην ΔΟΕ, όταν παρουσιάσαμε τις αλλαγές στο άθλημα μας για να παραμείνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε ο Πρόεδρος της FILA Νέναντ Λάλοβιτς. «Θέλουμε ενεργούς τους αθλητές μας, να συμμετέχουν σε αυτό που κάνουμε και να είναι ένα μεγάλο μέρος του μέλλοντος που έχουμε, ως ένας άριστος αθλητικός οργανισμός”.
Από την πλευράς της η ελληνίδα πρωταθλήτρια, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Είμαι πανευτυχής για την εκλογή μου. Η επιτυχία αυτή οφείλεται όχι μόνο σε μένα, αλλά και στον πρόεδρο της ΕΟΦΠ κ. Κώστα Θάνο, καθώς και σ’ ολόκληρη την αποστολή που αγωνίστηκαν και συνέβαλαν για αυτή την επιτυχία. Η νίκη δεν είναι μόνο δική μου, αλλά της ίδιας της Ελλάδας, που ήρθε πρώτη! Θα καταβάλω τα μέγιστα για να υπηρετήσω και να προσφέρω ότι περισσότερο μπορώ στο άθλημα και την FILA».  

Το who is who των αθλητών της επιτροπής

Μαρία Πρεβολαράκη, Ελλάδα
Πρωταθλήτρια Μεσογειακών Αγώνων, τρίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών (πέρυσι), ασημένια μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αθλήτρια του Εθνικού Αθηνών.

Carol Huynh , Καναδάς
Χρυσή Ολυμπιονίκης το 2008, Χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012, οι γονείς της είναι Κινέζοι πρόσφυγες που μετανάστευσαν στον Καναδά. Η Huynh ήταν μέλος της ομάδας παρουσίασης της FILA στο Μπουένος Άιρες κατά τη Σύνοδο της ΔΟΕ για την παραμονή της πάλης στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Jake Herbert , ΗΠΑ
Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο το 2009, δύο φορές πρωταθλητής πάλης στο NCAA για το Northwestern University. Ενεργό μέλος για την Επιτροπή για τη Διατήρηση της Ολυμπιακής Πάλης.

Kaori Icho, Ιαπωνία
Τρεις φορές χρυσός ολυμπιονίκης, κάτοχος οκτώ παγκόσμιων τίτλων, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατου πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη. Προέρχεται από το Αομόρι της βόρειας Ιαπωνίας, παλεύει για ALCOK Wrestling Club στο Τόκιο.

Christophe Guenot, Γαλλία
Χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

Hamid Soryan Reihanpour, Ιράν
Πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην ελληνορωμαϊκή και πρώτος Ολυμπιονίκης του Ιράν στο Λονδίνο το 2012.

Tomas Lorincz , Ουγγαρία
Ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, πρωταθλητής Ευρώπης φέτος, ενώ έχει να χάσει από τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Η ψηφοφορία για την επιτροπή των αθλητών έγινε μεταξύ 1.000 και πλέον αθλητών – αθλητριών που εκπροσώπησαν τις χώρες τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης της Βουδαπέστης και κάθε αθλητής – αθλήτρια που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπορούσε να ψηφίσει έως επτά παλαιστές – παλαίστριες.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή των αθλητών είναι μία από τις 17 επιτροπές που θα απαρτίζουν την FILA. Οι άλλες επιτροπές θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, όταν θα έχουν οριστικοποιηθεί.