Τέλος στις φήμες που την ήθελαν να αποχωρεί από την ενεργό δράση έβαλε η Μαρίγια Στάντνικ. Η πρωταθλήτρια από το Αζερμπαϊτζάν μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης και επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να παρουσιαστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι.

Η 33χρονη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και αμέσως μετά αναπτύχθηκε έντονη παραφιλολογία που την ήθελε να… κρεμάει τα παπούτσια της, καθώς συμμετείχε για τέταρτη φορά στην γιορτή του Παγκόσμιου αθλητισμού, ενώ είναι και μητέρα δύο παιδιών.

Η 9 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης διέψευσε τις… Κασσάνδρες, τονίζοντας πως ακόμα πιστεύει στις δυνατότητές της, ενώ το πάθος για το άθλημα καίει ακόμα μέσα της.

«Πιστεύω ότι όσο έχω την επιθυμία να παλεύω, θα συνεχίσω να το κάνω», δήλωσε και συνέχισε: «Πήρα την απόφασή μου από την ώρα που επέστρεψα από το Τόκιο. Όλοι οι φίλοι και οι συγγενείς μου πιστεύουν σε μένα πάρα πολύ. Ο γιος μου θέλει να με βλέπει να παλεύω γιατί λέει ότι είμαι πολύ δυνατή».

Η Στάντνικ που μετράει συνολικά δέκα μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες (σ.σ. δύο ασημένια, δύο χάλκινα σε Ολυμπιακούς αγώνες και δύο χρυσά, τρία ασημένια και ένα χάλκινο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα) και μόλις δέκα ήττες από το 2008 όταν και παρουσιάστηκε στο υψηλότερο επίπεδο, είναι η μία από τις τρεις αθλήτριες που μετρούν τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια στην ιστορία του αθλήματος. Μαζί της βρίσκονται οι Γιαπωνέζες Καόρι Ίτσο και Σαόρι Γιοσίντα.

Εάν η Στάντνικ καταφέρει να ανέβει στο βάθρο και στο Παρίσι, θα γίνει η πρώτη αθλήτρια πάλης τόσο σε επίπεδο γυναικών, όσο και ανδρών, που θα έχει κατακτήσει πέντε Ολυμπιακά μετάλλια στην ιστορία του αθλήματος. Εάν πάλι κατακτήσει το χρυσό θα γράψει ιστορία ως η μεγαλύτερη σε ηλικία Ολυμπιονίκης.

Κάτοχος του ρεκόρ είναι η Γιαπωνέζα Ίτσο που κατέκτησε το χρυσό στο Ρίο, σε ηλικία 32 ετών και 2 μηνών, ενώ η Στάντνικ στο Παρίσι θα είναι 35 ετών και 8 μηνών.

«Θα ήθελα πολύ να φτάσω στα πέντε Ολυμπιακά μετάλλια. Κάθε μετάλλιο είναι ξεχωριστό μέρος της ζωής μου. Είναι μέρος της πορείας μου. Υπάρχουν πέντε Ολυμπιακοί κύκλοι, οπότε το να έχω και πέντε Ολυμπιακά μετάλλια θα είναι ιστορικό γεγονός», είπε.

Η Στάντνικ, ωστόσο, γνωρίζει πολύ καλά ότι για να διατηρηθεί σε ανταγωνιστική κατάσταση σε αυτή την ηλικία, θα πρέπει να «ακούσει» το κορμί της χωρίς να αγωνίζεται όσο συχνά το έκανε μέχρι σήμερα.

«Το να κατέβω σε τέσσερα ή πέντε τουρνουά το χρόνο είναι το ιδανικό για μένα», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσω μέχρι το Παρίσι είναι το πως θα αντιδράσει το σώμα μου στην σκληρή προπόνηση. Έχω την εμπειρία να καταλάβω τι πρέπει να κάνω για να εξισορροπήσω την έλλειψη ενέργειας σε σχέση με αυτή που είχα όταν ήμουν 20 ετών».

Να σημειωθεί ότι το 2019 και το 2021 η πρωταθλήτρια του Αζερμπαϊτζάν αγωνίστηκε σε μόλις δύο μεγάλα τουρνουά την κάθε χρονιά προκειμένου να κρατήσει το σώμα της στη σωστή κατάσταση και να μειώσει την πιθανότητα να χάσει κιλά την τελευταία στιγμή. Δεν ανέφερε πότε σκοπεύει να επιστρέψει στη δράση, ωστόσο αναμένεται να βρεθεί στην Ουγγαρία στις 28 Μαρτίου, όπου έως τις 3 Απριλίου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2022.