Με τον Γρηγόρη Σαρίδη να κερδίζει μία θέση στα ρεπεσάζ ολοκληρώθηκε το Σάββατο (1/7) το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U20. Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στα 92 κιλά της ελευθέρας και επικράτησε στα προκριματικά του Ουκρανού Όλεγκ Κουζμένκο Τάισον με τεχνική υπεροχή. Στα προημιτελικά έχασε από τον Τούρκο Μουχαμέντ Γκιμρί, ο οποίος έφτασε στον τελικό και έτσι ο Σαρίδης θα αγωνιστεί στα ρεπεσάζ.

Αντίπαλός του θα είναι ο Γκιόργκι Ρομελσβίλι από τη Γεωργία, ενώ σε περίπτωση νίκης θα παλέψει με τον Γερμανό Ντάνιελ Φίσερ με έπαθλο το χάλκινο μετάλλιο.

Εν τω μεταξύ, ο Θεοχάρης Κουγιουμτσίδης αγωνίστηκε στα 74 κιλά. Στη φάση των «16» έχασε από τον Αυστριακό Μουχαμάντ Ινσαπίεβ και έμεινε εκτός συνέχειας.

Στην 18η θέση οι γυναίκες

Η Ελλάδα πλασαρίστηκε στην 18η θέση της πάλης γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 που διεξάγεται στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας, ανάμεσα σε 25 χώρες, έχοντας συγκομιδή 21 βαθμών.

Τους 15 χάρισε η Νικολέτα Μπάρμπα που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 68 κιλά, ακόμα 4 έδωσε η Ελένη Χρυσικάκη με την 9η θέση στα 76 κιλά και οι 2 ήρθαν από την 10η θέση της Ευδοξίας Παπαδοπούλου στα 55 κιλά.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Ουκρανία με 190 και ακολούθησαν η Ουγγαρία με 128 και η Τουρκία με 126.