Με τρεις νίκες στην Ελευθέρα ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων που διεξάγεται στο Βουκουρέστι οι Έλληνες παλαιστές. Συμμετέχοντας σε μία διοργάνωση με υψηλό δείκτη δυσκολίας και κερδίζοντας πολλές εμπειρίες που θα τους φανούν χρήσιμες στο μέλλον τέσσερις πρωταθλητές μας αγωνίστηκαν το Σάββατο (18/6) στη Ρουμανία.

Αρχικά ο Ηλίας Ραφαήλ Καρνάβας συνέχισε την προσπάθεια που ξεκίνησε από την Παρασκευή (17/6) και αγωνίστηκε στα ρεπεσάζ των 65 κιλών. Ο 17χρονος μπήκε δυναμικά στη διαδικασία της δεύτερης ευκαιρίας και έφτασε μία ανάσα από τον αγώνα των μεταλλίων. Αρχικά επικράτησε 9-1 του Ρασίντ Αμπακάροφ από την Αυστρία, ωστόσο στη συνέχεια έχασε από τον Ναρέκ Νικογκοσιάν (Αρμενία).

Στα ρεπεσάζ της κατηγορίας των 55 κιλών αγωνίστηκε και ο Παύλος Κορωνίδης, που όμως γνώρισε την ήττα από τον Ισπανό Ουνάι Πένιας Μερίνο.

Από εκεί και πέρα, στα 71 κιλά ο Θεοχάρης Κουγιουμτσίδης έκανε τρομερή προσπάθεια, αλλά στάθηκε άτυχος καθώς δεν μπόρεσε να μπει στην τελική τετράδα, χάνοντας παράλληλα και την ευκαιρία των ρεπεσάζ. Ο 17χρονος πάλεψε αρχικά με τον Τούρκο Αχμέτ Γιαγκάν, το οποίο κέρδισε μετά από μία πολύ δυνατή μονομαχία. Στα προημιτελικά αντιμετώπισε τον Γεωργιανό Νικολόζ Μαϊσουράτζε, όπου έχασε την πρόκριση στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Τέλος, στα 60 κιλά ο Φίλιππος Ψωμάς ξεκίνησε με σπουδαία εμφάνιση, καθώς επιβλήθηκε με τεχνική υπεροχή του Σκοπιανού Αρμπέν Σεϊντί. Στη συνέχεια πάλεψε με τον «οικοδεσπότη» Ρουμάνο Μπέντζαμιν Ζαλάν Μποέιτε και έμεινε εκτός συνέχειας.