Το τρίτο χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U17, που διεξάγεται στα Τίρανα, διεκδικεί η Ελλάδα. Μετά την μεγάλη επιτυχία του Βασίλη Παπαγεωργίου, ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο των νικητών στα 55 κιλά της Ελληνορωμαϊκής και την Μαρίας Λούιζας Γκίκα, που κατέκτησε το μετάλλιο στα 43 κιλά των γυναικών, σειρά παίρνει ο Αβραάμ Μουστόπουλος.

Ο 16χρονος Έλληνας πρωταθλητής θα αγωνιστεί στον «μικρό» τελικό των 71 κιλών της Ελευθέρας με στόχο να φτάσει στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Ο Μουστόπουλος ξεκίνησε την προσπάθειά του με νίκη επί Βρετανού Τόμας Κοστέλο, ενώ στη συνέχεια νίκησε με 8-1 τον Ισραηλινό Ρεουβέν Ραμπίνσκι και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Με μεγαλειώδη εμφάνιση νίκησε με τεχνική υπέροχη τον Τσέχο Οντρέι Κόσμανεκ και πέρασε στη ζώνη των μεταλλίων.

Εκεί, ο Αβραάμ Μουστόπουλος πάλεψε με τον Ισλάμ Αστανόβιτς Καζάροφ που κατάγεται από τη Ρωσία. Ο Έλληνας πρωταθλητής αιφνιδιάστηκε στην αρχή του αγώνα και βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ με 8-0. Στη συνέχεια ισορρόπησε ωστόσο δεν μπόρεσε να πάρει βαθμούς και έμεινε εκτός τελικού.

Πλέον θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο, περιμένοντας τον αντίπαλο του που θα προκύψει από τα ρεπεσάζ.

Στα 60 κιλά ο Φίλιππος Ψωμάς πήρε το εισιτήριο για τα ρεπεσάζ, όπου θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Αμπντουλάχ Νακάεφ. Σε περίπτωση νίκη θα παίξει στον μικρό τελικό απέναντι στον Τούρκο Βαχίντ Σαμέντ Γιλμάζ. Ο Ψωμάς ξεκίνησε την ημέρα επικρατώντας του Αρτσιόμ Χοχινασβίλι που κατάγεται από τη Ρωσία, ενώ κέρδισε στη συνέχεια και τον Τσέχο Ντάνιελ Γκούμπροβιτς. Στα προημιτελικά έχασε από τον Αζέρο Τζαμάλ Αμπάσοφ, ο οποίος έφτασε μέχρι τον τελικό.

Στα 51 κιλά ο Αντώνης Λυκούδης έχασε από τον Ούγγρο Καρόλι Μπάραθ και έμεινε εκτός συνέχειας, ενώ στα 92 κιλά ο Νίκος Καραβάνος ηττήθηκε από τον Μπέντσε Βέρες.

Στην 15η θέση οι γυναίκες

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U17 των γυναικών ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την 15η θέση με 15 βαθμούς ανάμεσα σε 31 χώρες. Τους 15 βαθμούς χάρισε στη χώρα μας η Μαρία Λουίζα Γκίκα με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στα 43 κιλά.

Από εκεί και πέρα, στα 73 κιλά η Θεοδώρα Ραφαηλία Αργυρίου κατετάγη 11η, στα 65 κιλά η Ιωάννα Μακρυδάκη πήρε την 14η θέση, στα 57 κιλά η Γεωργία Χασαμπαλιώτη πλασαρίστηκε στην 16η θέση, ενώ στα 61 κιλά η Λουκία Καραγιάννη ήταν 18η.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν η Τουρκία με 106 βαθμούς, η Γερμανία με 92 και η Σουηδία με 90.