Με τον Αβράαμ Μουστόπουλο να κατακτά την πέμπτη θέση ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U17 που φιλοξενήθηκε στα Τίρανα της Αλβανίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε στον «μικρό» τελικό των 71 κιλών της ελευθέρας τον Τούρκο Φερχάτ Γιτζίτ και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του, ωστόσο ο αντίπαλός του προηγήθηκε. Ο Μουστόπουλος προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεσή του και να ξαναμπεί σε τροχιά μεταλλίου, ωστόσο δεν τα κατάφερε και έτσι πλασαρίστηκε στην 5η θέση.

Ο 16χρονος Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε την προσπάθειά του στη διοργάνωση με νίκη επί Βρετανού Τόμας Κοστέλο, ενώ στη συνέχεια νίκησε με 8-1 τον Ισραηλινό Ρεουβέν Ραμπίνσκι και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Με μεγαλειώδη εμφάνιση νίκησε με τεχνική υπέροχη τον Τσέχο Οντρέι Κόσμανεκ και πέρασε στη ζώνη των μεταλλίων.

Εκεί, ο Αβραάμ Μουστόπουλος πάλεψε με τον Ισλάμ Αστανόβιτς Καζάροφ που κατάγεται από τη Ρωσία. Ο Έλληνας πρωταθλητής αιφνιδιάστηκε στην αρχή του αγώνα και βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ με 8-0. Στη συνέχεια ισορρόπησε ωστόσο δεν μπόρεσε να πάρει βαθμούς και έμεινε εκτός τελικού.

Στα 60 κιλά ο Φίλιππος Ψωμάς αγωνίστηκε στα ρεπεσάζ, όπου έχασε με τεχνική υπεροχή από τον Γάλλο Αμπντουλάχ Νακάεφ. Ο Ψωμάς ξεκίνησε την προσπάθειά του επικρατώντας του Αρτσιόμ Χοχινασβίλι που κατάγεται από τη Ρωσία, ενώ κέρδισε στη συνέχεια και τον Τσέχο Ντάνιελ Γκούμπροβιτς. Στα προημιτελικά έχασε από τον Αζέρο Τζαμάλ Αμπάσοφ, ο οποίος κατέκτησε τελικά το χρυσό μετάλλιο.