Πολύτιμες εμπειρίες που συνδυάστηκαν με καλές εμφανίσεις πέτυχαν οι Έλληνες αθλητές στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U15 που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Κροατίας. Συνολικά 12 αθλητές αγωνίστηκαν σε όλες τις κατηγορίες στο Ζάγκρεμπ τη Δευτέρα (18/7) με τους τέσσερις να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Τρίτη (19/7) στα ρεπεσάζ.

Συγκεκριμένα στα 48 κιλά ο Αντώνης Αδάμου έχασε από τον Αζέρο Σαγάντ Ναγκιζάντε και στα ρεπεσάζ θα αγωνιστεί απέναντι στον Μολδαβό Αλίν Μουράρου.

Στα 57 κιλά ο Μάριος Καπάνταης νίκησε με 6-2 τον Κρίστιαν Ρίσκα (Μολδαβία), ωστόσο στον προημιτελικό ηττήθηκε από τον Βούλγαρο Τσβετέλιν Ιβαΐλοφ Ανγκέλοφ, ο οποίος έφτασε στον τελικό. Έτσι, ο Έλληνας θα αντιμετωπίσει τον Ούγγρο Ίμρε Σάντορ Κολομπάρ με στόχο να μπει στον «μικρό» τελικό απέναντι στον Ουκρανό Γεφγένι Μπόνταν. Στην ίδια κατηγορία ο Κωνσταντίνος Ανγκάνης που έδειξε πολύ καλά στοιχεία νίκησε εύκολα τον Ιταλό Γκιγιέρμο Μπουφάσκι, ωστόσο αιφνιδιάστηκε στη συνέχεια από τον Γεωργιανό Γκιόρκι Ρόκουα.

Στα 75 κιλά ο Τριαντάφυλλος Ηλίας Χατζόπουλος κληρώθηκε με τον Αζέρο Ορχάν Φιζουλί Χατζίγιεφ και δεν μπόρεσε να φτάσει στα προημιτελικά. Στα ρεπεσάζ θα αντιμετωπίσει τον Τούρκο Μουχάμετ Εμίν Ουγιουμάζ με έπαθλο τον «μικρό» τελικό που ήδη περιμένει ο Σέρβος Ντούσαν Στόκιτς.

Στα 85 κιλά ο Γιάννης Ζωσιμίδης έχασε από τον Ουκρανό Ίλια Μπουρίσεφ και θα αγωνιστεί στα ρεπεσάζ με τον Αζέρο Μιχάιλ Ισμαΐλοφ. Σε περίπτωση νίκης τον περιμένει στον «μικρό» τελικό ο Ισραηλινός Ίλια Ιβάνοφ.

Από εκεί και πέρα στα 41 κιλά ο Δημήτρης Στέφανος Δημόπουλος ξεκίνησε πολύ δυναμικά και νίκησε τον Ούγγρο Κοπάνι Γιούχαζ, ενώ στη συνέχεια δεν τα κατάφερε στο ματς με τον Τούρκο Αμπντουλσαμέρ Ουκάρ.

Εν τω μεταξύ αξιόλογες εμφανίσεις που θα τους φανούν χρήσιμες για τη συνέχεια της καριέρας τους για πραγματοποίησαν οι Γιώργος Χονδρονάσιος (38κ.), Σωτήρης Ντόντος (44κ.), Ιάσονας Πολυχρόνης Μαργαριτίδης (52κ.), Σταύρος Ντούνιας (62κ.), Σωτήρης Μπούζας (68κ.) και Στέφανος Κωνσταντίνος Βασδέκης (68κ.).

Στην 6η θέση οι Παγκορασίδες

Η ελληνική αποστολή των Παγκορασίδων πλασαρίστηκε στην 6η θέση με 51 βαθμούς ανάμεσα σε 24 χώρες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U15. Η Μαρία Λουίζα Γκίκα με το χρυσό μετάλλιο στα 39 κιλά χάρισε στην χώρα μας 25 βαθμούς, ενώ ακόμα 10 πήρε η Λουκία Καραγιάννη που πλασαρίστηκε στην 5η θέση στα 62 κιλά.

Η Βασιλική Καραβάνου πρόσθεσε 8 με την 7η θέση στα 58 κιλά, η Έλλη Άννα Σεϊταρίδου 6 με την 8η θέση στα 66 κιλά, ενώ ακόμα 2 πήρε η Γεωργία Παναγιώτα Αναστασοπούλου με την 10η θέση στα 46 κιλά.

Από εκεί και πέρα, την 8η θέση στα 62 κιλά πήρε η Ιωάννα Ξενίδου, ενώ την 9η κατέλαβε στα 56 κιλά η Ιωάννα Μακρυδάκη. Στα 54 κιλά η Ελπίδα Κουτέλη κατετάγη 11η, ενώ 14η ήρθε η Δέσποινα Μαλεσιάδα στα 42 κιλά. Τέλος, στα 46 κιλά η Σοφία Μιχαηλίδου πλασαρίστηκε στην 16η θέση και στα 50 κιλά η Δήμητρα Χριστίνα Σκουβάκη ήταν 23η.