Η Μαρία Λουίζα Γκίκα ήταν το πρόσωπο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U15. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή της στην Κροατία καθώς έγραψε ιστορία κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 39 κιλών.

Η 14χρονη ήταν συγκλονιστική δείχνοντας καθ’ όλη τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού τη δύναμή της, την υψηλή τεχνική της και την εκρηκτικότητά της, ενώ στο εξής το Ζάγκρεμπ θα συγκαταλέγεται στις αγαπημένες της πόλεις! Η Μαρία Λουίζα να εξελίχθηκε σε… αγρίμι πάνω στην παλαίστρα! Ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου (16/7) την προσπάθειά της και δεν σταμάτησε παρά μόνο για να λάβει το χρυσό μετάλλιο από το πρώτο σκαλί του βάθρου.

Αρχικά νίκησε με 4-2 την Γιαγκμούρ Καραμπατσάκ από την Τουρκία, ενώ με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε και την Πολωνής Πατρίτσια Μπουκόβσκα, φτάνοντας στον μεγάλο τελικό. Την Κυριακή (17/7) η Γκίκα παρουσιάστηκε αποφασισμένη και έδειξε από την αρχή του αγώνα απέναντι στην Ουκρανή Καμίλα Κούτσμα ότι… διψάει για τη νίκη. Προηγήθηκε 3-0 και στη συνέχεια απέδειξε πως εκτός από επιθετικές αρετές, γνωρίζει πως να διαχειρίζεται τους μεγάλους αγώνες. Με συνολικό σκορ 3-2 πανηγύρισε την τρίτη και πιο σημαντική νίκη και φόρεσε το χρυσό μετάλλιο στο στήθος της!

Η Ελλάδα παρουσιάστηκε στην Κροατία με 31 αθλητές που είχαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στους καλύτερους αθλητές της Ευρώπης, να κερδίσουν πλούσιες εμπειρίες και παραστάσεις και να δουν τα δυνατά τους σημεία, αλλά και αυτά που πρέπει να βελτιώσουν.

Στην 6η θέση οι Παγκορασίδες

Η ελληνική αποστολή των Παγκορασίδων πλασαρίστηκε στην 6η θέση με 51 βαθμούς ανάμεσα σε 24 χώρες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U15. Η Μαρία Λουίζα Γκίκα με το χρυσό μετάλλιο στα 39 κιλά χάρισε στην χώρα μας 25 βαθμούς, ενώ ακόμα 10 πήρε η Λουκία Καραγιάννη που πλασαρίστηκε στην 5η θέση στα 62 κιλά.

Η Βασιλική Καραβάνου πρόσθεσε 8 με την 7η θέση στα 58 κιλά, η Έλλη Άννα Σεϊταρίδου 6 με την 8η θέση στα 66 κιλά, ενώ ακόμα 2 πήρε η Γεωργία Παναγιώτα Αναστασοπούλου με την 10η θέση στα 46 κιλά.

Από εκεί και πέρα, την 8η θέση στα 62 κιλά πήρε η Ιωάννα Ξενίδου, ενώ την 9η κατέλαβε στα 56 κιλά η Ιωάννα Μακρυδάκη. Στα 54 κιλά η Ελπίδα Κουτέλη κατετάγη 11η, ενώ 14η ήρθε η Δέσποινα Μαλεσιάδα στα 42 κιλά. Τέλος, στα 46 κιλά η Σοφία Μιχαηλίδου πλασαρίστηκε στην 16η θέση και στα 50 κιλά η Δήμητρα Χριστίνα Σκουβάκη ήταν 23η.

Στην 18η θέση της Ελευθέρας η Ελλάδα

Η Ελλάδα πλασαρίστηκε στην 18η θέση ανάμεσα σε 25 χώρες στο Ευρωπαϊκό U15 της Ελευθέρας συγκεντρώνοντας 6 βαθμούς. Όλοι οι βαθμοί ήρθαν από τον Νίκο Καραβάνο, ο οποίος πήρε την 8η θέση στα 85 κιλά.

Ο Νίκος Καραβάνος έφτασε πολύ κοντά στη ζώνη των μεταλλίων. Αρχικά μετά την φοβερή νίκη του απέναντι στον Ιταλό Νταμιάνο Σπεράντιο με 10-0 πέρασε στα προημιτελικά, όπου αντιμετώπισε τον Αζέρο Φαρχάντ Σουλεϊμανλί. Και στον αγώνα για την φάση των «8» ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε το πλούσιο ταλέντο του. Παρά την αξιόλογη προσπάθεια ηττήθηκε με 8-3 και έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει. Μάλιστα στον αγώνα έχανε 4-3 στα δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ενώ η ελληνική πλευρά έχει παράπονα από την διαιτησία.

Στην ίδια κατηγορία την 16η θέση κατέλαβε ο Θανάσης Αβραμίδης.

Εν τω μεταξύ, 15ος ήταν ο Αβραάμ Μουστόπουλος στα 68 κιλά, 16ος ο Νίκος Σπυρίδης στα 75 κιλά και 17ος ο Αΐκ Καζαριάν στα 52 κιλά. Την 18η θέση πήραν ο Θεόδωρος Τρίτσκας στα 44 κιλά και ο Χρήστος Καλανίδης στα 57 κιλά. Στην 19η θέση πλασαρίστηκε ο Γιάννης Κεσίδης.

Στην 22η θέση της Ελληνορωμαϊκής

Τέλος στην Ελληνορωμαϊκή η Ελλάδα πλασαρίστηκε στην 22η θέση με 2 βαθμούς ανάμεσα σε 27 χώρες. Οι πόντοι ήρθαν με την 10η θέση του Κωνσταντίνου Ανγκάνη στα 57 κιλά, ενώ στην ίδια κατηγορία πλασάρισμα στην 13η θέση είχε ο Μάριο Καπάνταης.

Τη 12η θέση στα 41 κιλά κατέλαβε ο Δημήτρης Στέφανος Δημόπουλος, τη 14η στα 44 κιλά ο Σωτήρης Ντόντος, ενώ την 15η πήραν ο Γιώργος Χονδρονάσιος στα 39 κιλά, ο Τριαντάφυλλος Ηλίας Χατζόπουλος στα 75 κιλά και ο Γιάννης Ζωσιμίδης στα 85 κιλά.

Από εκεί και πέρα, στην 17η θέση των 62 κιλών πλασαρίστηκε ο Σταύρος Ντούνιας, στην 21η των 48 κιλών ο Αντώνης Αδάμου, στην 23η των 68 κιλών ο Σωτήρης Μπούζας και στην 26η των 68 κιλών ο Στέφανος Κωνσταντίνος Βασδέκης.