ΑΡ.ΠΡΩΤ: 3941

ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΟΠ

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΦΕΚ 2443/20-6-2019, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 20 Κ 21 ΤΟΥ Ν4557/18.

ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑI ΤA ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ , ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΣΩ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ TAXIS NA ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΟΥΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣ.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΧΡΙ 01/11/2019.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΕΧΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ 3 ΜΕΛΩΝ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. (ΑΦΜ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΟΝΟΜ/ΝΥΜΟ, ΙΔΙΟΤΗΤΑ, Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, E-MAIL KAI KINHTO ΤΗΛΕΦΩΝΟ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΟΠ, ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟΥΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ.

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΕΚ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

3. Τα Νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα είναι υπόχρεα καταχώρησης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματινών Δικαιούχων ; Τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (σύλλογοι, σωματεία, ιδρύματα, αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις κ.α.) είναι υπόχρεα καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, ως οντότητες που έχουν έδρα στην Ελλάδα.

4. Ποιοι δηλώνονται ως πραγματικοί δικαιούχοι των μη κερδοσκοπικών νομικών προσώπων/οντοτήτων ; Δηλώνονται ως πραγματικοί δικαιούχοι ο πρόεδρος, ο γραμματέας, ο ταμίας ή/και ο διαχειριστής (εφόσον υπάρχει). Στους συνεταιρισμούς δηλώνονται ως πραγματικοί δικαιούχοι ο πρόεδρος, ο γραμματέας, ο ταμίας του ΔΣ, καθώς και τα φυσικά/νομικά πρόσωπα που κατέχουν ποσοστό μερίδων ίσο ή άνω του 25%. Στις αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες δηλώνονται ως πραγματικοί δικαιούχοι ο πρόεδρος, ο γραμματέας, ο ταμίας ή/και ο διαχειριστής (εφόσον υπάρχει) καθώς και οι εταίροι, φυσικά/νομικά πρόσωπα που κατέχουν ποσοστό ίσο ή άνω του 25%. Στους ιερούς ναούς δηλώνονται ως πραγματικοί δικαιούχοι ο Πρόεδρος, ο γραμματέας και ο ταμίας(εφόσον υπάρχει) του εκκλησιαστικού συμβουλίου. Οι άτυπες ενώσεις ιδιοκτητών και ενοίκων πολυκατοικίας, όταν δεν αποκτούν φορολογητέο εισόδημα, δεν είναι υπόχρεοι καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων. Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, όταν δεν αποκτούν φορολογητέο εισόδημα, δεν είναι υπόχρεοι καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΑΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΞΕΝΟΦΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

 

ΦΕΚ 2443_20-6-2019