Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε για την ελληνική αποστολή το Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23 που διεξάγεται στην Αλβανία. Ο Αζαμάτ Χοσόνοφ που αγωνίστηκε στα 125κ. της ελευθέρας πραγματοποίησε εντυπωσιακες εμφανίσεις και αύριο θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.
Στο εναρκτήριο παιχνίδι ο Χοσόνοφ επικράτησε με το εντυπωσιακό 9-0 του Γεωργιανού Σολομόν Μανασβίλι και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε τον Γκεοργκί Βέλεφ και με νέα σπουδαία εμφάνιση επικράτησε με τεχνική υπεροχή (12-1). Στον ημιτελικό αντιμετώπισε τον Αμερικανό Χέντρικσον και μετά από έναν συναρπαστικό τελικό ηττήθηκε με 4-2 και αύριο θα αγωνιστεί για τον μικρό τελικό.
Ο Χοσόνοφ περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του που θα προκύψει από την αναμέτρηση στα ρεπεσάζ ανάμεσα στον ανεξάρτητο αθλητή Κουρμπάνοφ και τον Μολδαβό Στατουλάτ
Στα 92κ. ο Γκίβι Μπλιάτζε αντιμετώπισε τον ανεξάρτητο αθλητή Αλαν Μπαγκάεφ και ηττήθηκε με 8-4 και αποκλείστηκε.
Στα 86κ. ο Αγγελος Κουκλάρης ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή από τον ανεξάρτητο αθλητή Αρσλάν Μπαγκάεφ, ο οποίος έχασε στα ημιτελικά και δεν έδωσε δεύτερη ευκαιρία στον Ελληνα πρωταθλητή.
Στα 74κ. ο Χρήστος Χριστοφορίδης αντιμετώπισε τον Τούρκο πρωταθλητή Ιμπραχίμ Γιαπράκ και έχασε με 7-1 και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στη διοργάνωση.
Τέλος στη μάχη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ρίχνεται αύριο ο Θεοχάρης Κουγιουμτσίδης, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα Γιοσινοσούκε Αουάγκι.