Με το τέταρτο μετάλλιο για την Ελλάδα έκλεισε η πρώτη ημέρα ελληνορωμαϊκής και τέταρτη συνολικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Βετεράνων. Μετά τα δύο χρυσά από τους Μπεντινίδη και Παπαδόπουλο και το χάλκινο του Κλειούση, ο Γιάννης Αθανασιάδης στα 78κ. της κατηγορίας Ε’ (έως 60 ετών) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Η πορεία του Έλληνα παλαιστή προς το βάθρο ξεκίνησε από τη φάση των «16» όπου νίκησε με τεχνική υπεροχή (9-1) τον Τούρκο Σεντογκάν Αταλάι και με τον ίδιο τρόπο (9-0) επικράτησε στα προημιτελικά του Ιταλού Τζιανκάρλο Τζιμπελίνι. Στον ημιτελικό ο Αθανασιάδης ξεπέρασε το εμπόδιο του Σουηδού Γέρι Νίκλας Όλσον με 4-1.

Στον αγώνα για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, ο Αθανασιάδης δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή από τον Φινλανδό Γιούκα Σαάρι.

Εν τω μεταξύ, καλή πορεία έκανε στα 78κ. της κατηγορίας Β (έως 45 ετών) ο Ευθύμης Παπαγεωργίου που απέκλεισε με τεχνική υπεροχή (8-0) τον Φινλανδό Γίρι Μάρκο Σιργιάενεν, ωστόσο στη συνέχεια έμεινε εκτός ημιτελικού από τον Αμερικανό Αντρέι Στάσονακ που επικράτησε με τεχνική υπεροχή (9-0).

Στις λεπτομέρειες έμεινε εκτός προημιτελικών στα 88κ. της κατηγορίας Β’ (έως 45 ετών) ο Νίκος Σπυριδάκης. Ο Έλληνας  παλαιστής προηγήθηκε με 1-0 του Τζέραλντ Ντουέιν Χάρις ΙΙ, αλλά ο Αμερικανός ισοφάρισε σε 1-1 με τον χρόνο να δείχνει λιγότερο από ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα. Επειδή ήταν αυτός που πήρε το τελευταίο σημείο κέρδισε και την πρόκριση.

Ο Βασίλης Καλούμενος στα 88κ. της κατηγορίας Β’ (έως 45 ετών) ηττήθηκε στον προκριματικό με πτώση από τον Καζάκο Γεσεντάι Χαπάρ, ενώ είχε και μια δεύτερη ευκαιρία μέσω των ρεπεσάζ, όπου  έχασε με πτώση από τον Σουηδό Καραπέτ Κιρακοσιάν.

Τέλος, στην φάση των «16» των 88κ. της κατηγορίας Β’ (έως 45 ετών), ο Γιάννης Σπυριδάκης αν και προηγήθηκε με 1-0 τελικά ηττήθηκε με 5-1 από τον Εβγκένι Γκλαζκόφ (ανεξάρτητος).