Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης με αφορμή τα όσα «κατήγγειλε» η δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του τηλεοπτικού σταθμού STAR περί αποπλάνησης ή βιασμού ανήλικης αθλήτριας από στέλεχος της ομοσπονδίας και δήθεν αδιαφορίας της ομοσπονδίας, η ΕΛΟΠ έχει να δηλώσει τα εξής:

«Με μεγάλη μας έκπληξη παρακολουθήσαμε τη συνέντευξη της Ειρήνης Μαρούπα στο κανάλι STAR, μια συνέντευξη που συνδυάστηκε από ψεύδη που είχαν ως αποτέλεσμα να συκοφαντήσουν την ομοσπονδία.

Η δικηγόρος κα Μαρούπα, ψευδώς ανέφερε ότι επρόκειτο για παράγοντα-στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης. Ο συγκεκριμένος ήταν προπονητής σε ομάδα-αθλητικό σωματείο που είχε ενταχθεί στη δύναμη της ΕΛΟΠ και όχι πρόεδρος του σωματείου.

Το περιστατικό πραγματοποιήθηκε πριν από 3.5 χρόνια και ο συγκεκριμένος άνθρωπος καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Σε καμία περίπτωση δεν ήταν στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, δεν ήταν προπονητής Εθνικής Ομάδας και δεν ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΟΠ. Γεγονός που επιβεβαιώνουν και όλα τα ρεπορτάζ της σύλληψής του το 2017.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση αποφάσισε και τιμώρησε πειθαρχικά τον συγκεκριμένο προπονητή με απόφαση του ΔΣ στις 4/11/2017 ΑΔΑ:ΨΤ5Μ469ΗΙ1-ΘΜΠ με αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα της ομοσπονδίας μέχρι τελεσιδικίας των δικαστηρίων.

Η κα Μαρούπα καλείται να αποκαταστήσει άμεσα το κύρος και τη φήμη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης αλλά και ο σταθμός που μετέδωσε τα όσα κατέθεσε χωρίς να διασταυρώσει την είδηση.

Η Ελληνικής Ομοσπονδία Πάλης καταδικάζει με τον πιο αυστηρό τρόπο κάθε μορφή βίας και κυρίως σεξουαλικής. Καθήκον όλων μας είναι να προάγουμε τις αρετές του Ολυμπισμού και του ευ αγωνίζεσθαι. Με αφορμή τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου έχουμε χρέος να παλέψουμε όλοι μαζί για να καταπολεμήσουμε τη βία σε όλα της τα επίπεδα. Είτε είναι σεξουαλική, είτε ψυχολογική, είτε σωματική.