Δυστυχώς δεν μας προκάλεσε καμία εντύπωση το γεγονός ότι ο Γιάννης Αρζουμανίδης συντάσσεται στο πλευρό ανθρώπων που συκοφαντούν το άθλημα.

Όπως ο Νέρων έκαψε τη Ρώμη με σκοπό να κατηγορήσει τους Χριστιανούς, έτσι και ο Γιάννης Αρζουμανίδης με τη συμπεριφορά του προσπαθεί να «κάψει» το άθλημα της Πάλης με σκοπό να κατηγορήσει την ομοσπονδία με ανακριβή στοιχεία.

Ο θυμόσοφος λαός λέει ότι η μισή αλήθεια είναι… ένα ολόκληρο ψέμα! Ο Γιάννης Αρζουμανίδης βιάστηκε για μια ακόμη φορά να κατηγορήσει την ομοσπονδία κι ως γνωστόν όποιος βιάζεται σκοντάφτει.

Εψαξε, βρήκε και σχολίασε την απόφαση του ΔΣ για σύναψη συνεργασίας με τον συγκεκριμένο προπονητή ως τεχνικό σύμβουλο ανάπτυξης. Γιατί, όμως, δεν ανέβασε την  κατατεθειμένη στη ΔΟΥ σύμβαση ή το αποδεικτικό πληρωμής όπως προβλέπει η νομοθεσία;

Η απάντηση είναι μια και απλή. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Η ομοσπονδία ζήτησε από το συγκεκριμένο προπονητή να καταθέσει αντίγραφο ποινικού μητρώου, για να υπογραφεί η σύμβαση. Ο ίδιος δεν το προσκόμισε ποτέ στην ομοσπονδία, με αποτέλεσμα ο τότε πρόεδρος Κωνσταντίνος Θάνος με απόφασή του να μην προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης με τον εν λόγω προπονητή. Επομένως δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος  ή συνεργάτης της ομοσπονδίας με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή να έχει οποιονδήποτε επιτελικό ρόλο.

Η μόνη σχέση που είχε ο συγκεκριμένος άνθρωπος με την ομοσπονδία ήταν ότι εργάσθηκε σε κάποιες διοργανώσεις αποκλειστικά για προετοιμασία και αποκατάσταση του αγωνιστικού χώρου (στήσιμο και ξεστήσιμο παλαίστρας, πριν και μετά τους αγώνες), όπως συμβαίνει με δεκάδες ανθρώπους της Πάλης κάθε χρόνο.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και να ενημερώσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους που κυρίως είναι εκτός του αθλήματος, η προετοιμασία του αγωνιστικού χώρου είναι μια πολύωρη εργασία και χρειάζονται πολλά άτομα. Η ΕΛΟΠ έχει πάρει την απόφαση τα τελευταία χρόνια να ασχολούνται όσοι άνθρωποι του αθλήματος επιθυμούν και να αμείβονται γι αυτό. Επειδή η προσφορά είναι πολύ μικρή και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν φτάνουν τα απαιτούμενα άτομα η ΕΛΟΠ αποδέχεται όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν-εργαστούν, για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Το να στήνεις και να ξεστήνεις τα ταπί επ’ ουδενί δεν σημαίνει ότι είσαι συνεργάτης, ή στέλεχος ή έχεις επιτελικό ρόλο στην ομοσπονδία.

Μας δημιουργείται η εύλογη απορία για τον τρόπο και τους σκοπούς του Γιάννη Αρζουμανίδη. Όταν ένας άνθρωπος επανειλημμένα παραποιεί την αλήθεια, με αποτέλεσμα να μειώσει την αξιοπιστία, αλλά και τη δημόσια εικόνα του αθλήματος, αυτό είναι προσπάθεια ιδιοτελών σκοπών που δεν έχουν ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος, αλλά την υποβάθμιση, περιθωριοποίηση του και στην συγκεκριμένη περίπτωση τον στιγματισμό του.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης θα συνεχίσει να συνεργάζεται με το υφυπουργείο Αθλητισμού, τη γενική γραμματεία και τα σωματεία της,  με στόχο την πρόληψη και την προστασία των αθλητών και αθλητριών από κάθε μορφής βίας, καθώς και τη δημόσια εικόνα του αθλήματος.