Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης για την κινητοποίησή της προκειμένου η πάλη να παραμείνει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εξαρχής, δηλώνω κατηγορηματικά την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, τόσο του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Πάνου Παναγιωτόπουλου, όσο και εμού προσωπικά, να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, την Ομοσπονδία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στην διατήρηση της πάλης στα ολυμπιακά αθλήματα. Είναι υποχρέωσή μας, τόσο έναντι της σύγχρονης ιστορίας της ελληνικής πάλης – το άθλημα του Πέτρου Γαλακτόπουλου, του Στέλιου Μηγιάκη, του Μπάμπη Χολίδη, του Δημήτρη Θανόπουλου, του Γιώργου Χατζηιωαννίδη και τόσων άλλων σπουδαίων Ελλήνων αθλητών – όσο και ως θεματοφύλακες του πνεύματος του αρχαίου Ολυμπισμού, καθώς η πάλη είναι ένα από τα αθλήματα που συνδέουν οργανικά τους αρχαίους με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θέλω να πιστεύω ότι οι συντονισμένες μας προσπάθειες, στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, από τους φίλους της πάλης θα αποτυπωθούν τελικά στην απόφαση της συνεδρίασης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής τον Σεπτέμβριο στο Μπουένος Άιρες.

Στην κατεύθυνση αυτή, το διεθνές τουρνουά Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Ολυμπιακής πάλης «Ολυμπία», τόσο με το αγωνιστικό του μέρος, όσο και με τις παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στον γεμάτο συμβολισμό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει ουσιαστικά.