Τεράστια επιτυχία για την ελληνική πάλη! Ο Γιώργος Πρεβολαράκης κατάφερε να πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο Οράν της Αλγερίας, όπου διεξάγονται οι 19οι Μεσογειακοί Αγώνες, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την τεράστια προσπάθεια που ξεκίνησε από την Κυριακή.

Ο 31χρονος Έλληνας πρωταθλητής στον αγώνα για το βάθρο στα 77 κιλά της Ελληνορωμαϊκής αντιμετώπισε τον 20χρονο Αιγύπτιο Εμάντ Αμπουλεάτα. Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος και κρίθηκε υπέρ του Πρεβολαράκη με σκορ 3-3, καθώς ο Έλληνας ήταν αυτός που κέρδισε ένα διπλό, ενώ αντίπαλός του είχε μόνο μονούς πόντους.

Με το ίδιο σκορ ο Πρεβολαράκης ξεπέρασε και το εμπόδιο του Τούρκου Γιλμάζ στον πρώτο του αγώνα, ενώ στη συνέχεια προσπέρασε με άνεση τον Τυνήσιο Μααφί, πριν ηττηθεί στον ημιτελικό από τον Σέρβο Νέμες.

Έτσι, κέρδισε το εισιτήριο για τον τελικό του χάλκινου μεταλλίου και καταθέτοντας ψυχή και δύναμη στην παλαίστρα κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών.

Από εκεί και πέρα, στα 125 κιλά της ελευθέρας ο Κώστας Αλεξανδρίδης την Τρίτη (28/6) θα αγωνιστεί απέναντι στον Αυγύπτιο Γιουσίφ Χεμιντά με έπαθλο το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Νίκος Βλαντός στα 57 κιλά της ελευθέρας αγωνίστηκε σε τρεις αγώνες και γνώρισε ισάριθμες ήττες, ενώ την Κυριακή (26/6) ο Νίκος Ντούνιας δεν τα κατάφερε και έχασε από τον Τούρκο Γιλντιρίμ και τον Αιγύπτιο Μοχάμεντ στα 130 κιλά της Ελληνορωμαϊκής.

Την Τρίτη (28/6) θα ξεκινήσουν τις προσπάθειές τους η Μαρία Πρεβολαράκη στα 53 κιλά και η Στεφανία Ζαχείλα στα 76 κιλά.