Με τον Νίκο Ιωσηφίδη να κλέβει τις εντυπώσεις και να ολοκληρώνει μία σπουδαία αγωνιστική ημέρα ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Πάλης U20. Στη διοργάνωση της Ρώμης ο 19χρονος πρωταθλητής παρέδωσε μαθήματα τακτικής και υπομονής, αλλά στάθηκε άτυχος στον ημιτελικό των 87 κιλών της Ελληνορωμαϊκής και έτσι θα αγωνιστεί στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο.

Ο πρωταθλητής των Λεωντίδων ξεκίνησε την δράση του ισοπεδώνοντας τον Πολωνό Νταβίντ Μκρτσιάν και πέρασε στα προημιτελικά, όπου αντιμετώπισε τον Μάριο Βούκοβιτς. Σε ένα αγώνα με πολύ τακτική και πειθαρχία ο Έλληνας πρωταθλητής έμεινε συγκεντρωμένος και επικράτησε 4-0 με αποτέλεσμα να μπει στη ζώνη των μεταλλίων.

Στον ημιτελικό, που ήταν επίσης κλειστός, αντιμετώπισε τον Ρουμάνο Πατρίκ Ιουλιάν Γκορντάν. Αρχικά ο Ιωσηφίδης προηγήθηκε 1-0 με ποινή που δέχθηκε ο αντίπαλος του, ενώ στη συνέχεια ισοφαρίστηκε με τον ίδιο τρόπο. Στον υπόλοιπο αγώνα προσπάθησε, όμως το 1-1 δεν άλλαξε και έτσι ο Έλληνας θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό για να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο. Ο αντίπαλός του θα προκύψει μέσα από τα ρεπεσάζ.

Από εκεί και πέρα, ο Ανδρέας Βασιλακόπουλος στα 77 κιλά προκρίθηκε στα προημιτελικά μετά τη νίκη του απέναντι στον Σέρβο Μπογκντάν Στόισιτς, όμως στη συνέχεια έχασε από τον Γερμανό Ντένι Νακάεφ.

Τέλος, στα 55 κιλά ο Ηλίας Ζαϊράκης έχασε από τον Βούλγαρο Ζντράβκοβ Μίλκοφ και έμεινε εκτός συνέχειας, ενώ την ήττα στα 130 κιλά γνώρισε ο Αχιλλέας Χρυσίδης από τον Πολωνό Ντόμινικ Τομάς Κράβτσικ.

Τριπλή εκπροσώπηση την Τρίτη

Η συνέχεια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης U20 της Ρώμης δίνεται την Τρίτη (28/6). Εκτός από τον τελικό του Νίκου Ιωσηφίδη, που διεκδικεί το χάλκινο μετάλλιο, ακόμα τρεις Έλληνες πρωταθλητές ρίχνονται στη μάχη.

Στα 60 κιλά της Ελληνορωμαϊκής ο Γιώργος Παπαγεωργίου θα αντιμετωπίσει για την φάση των «16» τον Βούλγαρο Μπόρισλαβ Κρασιμίροφ Κιρίλοφ, ενώ στα 67 κιλά ο Νίκος Καλαϊδόπουλος θα κοντραριστεί στα προκριματικά με τον Πολωνό Μαϊρμπέκ Σαλίμοφ. Στα 72 κιλά ο Αλέξανδρος Μπατζακίδης κληρώθηκε στην προκριματική φάση με τον Γάλλο Ναΐμ Βατζί Μπολακί Μεϊτέ.