Στην Αθήνα επέστρεψε η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης Μαρία Πρεβολαράκη. Με μία ακόμη τεράστια διάκριση στις αποσκευές της η Κυρία της ελληνικής Πάλης γύρισε από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας και τα χαμόγελα ήταν διάπλατα.

Για δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Πρεβολαράκη συμμετείχε σε τελικό. Η επιτυχία της είναι ακόμη μεγαλύτερη αν υπολογίσει κανείς ότι τον τελευταίο μήνα πριν τη διοργάνωση έκανε μόνο θεραπείες για τον τραυματισμό της στο πόδι. Η συμμετοχή της μάλιστα αποφασίστηκε την τελευταία ημέρα.

Στο αεροδρόμιο την υποδέχθηκε ο ταμίας της ομοσπονδίας Νίκος Μπούγας την οποία και συνεχάρη.

Η κυρία της ελληνικής Πάλης δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για τη μεγάλη επιτυχία.
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Σε ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση κατάφερα να διακριθώ και να μπω στα μετάλλια. Το πλέον σημαντικό είναι ότι βλέπω ότι βρίσκομαι σε καλό δρόμο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων».

Η Μαρία Πρεβολαράκη στο βάθρο ξέσπασε σε λυγμούς και εξηγεί το λόγο:

«Στο βάθρο μου βγήκε η ένταση. Δεν ήμουν ευχαριστημένη από τον τρόπο που πάλεψα. Είχα κάνει μεγάλη προσπάθεια για να συμμετάσχω στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ειλικρινά η συμμετοχή μου κρίθηκε την τελευταία στιγμή. Ημουν εκτός προπονήσεων για ένα μήνα και στην παλαίστρα μπήκα την τελευταία εβδομάδα. Στον ημιτελικό ένιωσα ξανά ενοχλήσεις στο πόδι, αλλά αποφάσισα να αγωνιστώ».
Με όπλο τις δύο μεγάλες διακρίσεις η Πρεβολαράκη μίλησε για το μεγάλο της όνειρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Βήμα βήμα προσπαθούμε να βάλουμε τις βάσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Εκεί είναι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς. Κρατάμε τα θετικά και προσπαθούμε να διορθώσουμε όλα τα λάθη μας. Είναι πολύ σημαντικό που για δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση κατάφερα να διακριθώ. Αυτό μου δίνει δύναμη και όρεξη για να προσπαθήσω πιο σκληρά και να παλέψω για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να ευχαριστήσω το σύλλογό μου Ατλα Καλλιθέας, τους χορηγούς μου Stoiximan, Toyota, Κωτσόβολο και Minetta, καθώς και την ομοσπονδία που με στηρίζουν στην προσπάθειά μου».

Από την πλευρά του ο Μόησεν Παριάι τόνισε: «Οι επιτυχίες της Μαρίας συνεχίζονται. Αυτή η διοργάνωση ήταν από τις πιο δύσκολες, καθώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον τραυματισμό στο πόδι. Αποφασίσαμε να παλέψουμε, γιατί χρειαζόμαστε αγώνες κι ευτυχώς δεν υπήρχε κάποια υποτροπή. Δεν είχαμε κάνει την απαιτούμενη προετοιμασία, αλλά και πάλι τα καταφέραμε.Τα συναισθήματά μας είναι πολλά και έντονα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, αλλά πρέπει να μετριάσουμε τη χαρά μας και να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας, που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες». Τέλος όσον αφορά τον τραυματισμό της o ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε:

«Πριν τον τελικό υπήρχαν σκέψεις να μην αγωνιστούμε, αλλά η Μαρία δεν ήθελε με τίποτα να μην παλέψει. Δυστυχώς δεν ήρθε το χρυσό, αλλά αναμφίβολα είναι μεγάλη επιτυχία η δεύτερη θέση στην Ευρώπη».