Στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης που διεξάγεται στη Ρώμη βρίσκεται ο Γιώργος Πρεβολαράκης. Ο Ελληνας πρωταθλητής συμμετείχε στα 77κ. της Ελληνορωμαϊκής και θα αγωνιστεί αύριο στα ρεπεσάζ.

Ο Πρεβολαράκης βρέθηκε σε εκπληκτική μέρα και έχασε την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Το ξεκίνημά του ήταν εντυπωσιακό και επικράτησε στον προκριματικό γύρο του Λιθουανού Γκαλκίνας με 5-1.Στη φάση των «16» έπιασε εκ νέου υψηλά στάνταρ απόδοσης και νίκησε με 7-3 τον Φιλανδό Χαλμεσμαέκι.

Στα προημιτελικά ο Ελληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε τον Αζέρο Σουλεϊμάνοφ. Σε ένα συναρπαστικότατο παιχνίδι που ήλεγχε από την αρχή, ο Πρεβολαράκης ηττήθηκε λίγα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Συγκεκριμένα αν και προηγήθηκε με 4-0, 7” πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού το σκορ ήταν 4-4, με τον Ελληνα πρωταθλητή να έχει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία. Σε εκείνο το σημείο ο Σουλεϊμάνοφ πήρε δύο πόντους και τελικά νίκησε με πτώση.

Ο Αζέρος έφτασε έως τον τελικό και εδωσε στον Πρεβολαράκη μία δεύτερη ευκαιρία. Αύριο θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Μνατσακανιάν (Βουλγαρία) – Μαφετσόλι (Ιταλία) και αν νικήσει τότε θα αγωνιστεί απέναντι στον Αρμένιο Τσαλιάν για το χάλκινο μετάλλιο.

Στα 63κ. ο Χρήστος Θεοδωράκης ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή από τον Πολωνό Καρετσίνσκι και αποκλείστηκε.

Εκτός από την προσπάθεια του Πρεβολαράκη, αύριο στη μάχη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα αγωνιστούν ακόμη τρεις Ελληνες.

 

Στα 72κ. ο Πέτρος Μανουηλίδης θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Γκανέμ. Στα 82κ. ο Ηλίας Παγκαλίδης θα αγωνιστεί απέναντι στον Αντονιούκ (Ουκρανία) και τέλος στα 97κ. ο Ανέστης Ζαριφές θα παλέψει με τον Ιταλό Κακελασβίλι.