Την 5η θέση στην Ευρώπη κατέλαβε ο Ηλίας Παγκαλίδης στα 82κ. ελληνορωμαϊκής. Ο Ελληνας πρωταθλητής άγγιξε το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23 που διεξάγεται στη Ρουμανία, αλλά δεν ανέβηκε στο βάθρο στις λεπτομέρειες.

Ο Παγκαλίδης αντιμετώπισε τον Πολωνό Ανταμ Γκαρτζιόλα και μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Με αποφασιστικότητα και έξυπνη στρατηγική προηγήθηκε 2-0, καθώς έβγαλε ισάριθμες φορές εκτός αγωνιστικού χώρου τον αντίπαλό του.

Το 2-0 στην ανάπαυλα και η εξαιρετική παρουσία του Παγκαλίδη δεν μπόρεσε να μετατραπεί σε μετάλλιο, εξαιτίας μιας φάσης. Ο Ελληνας αθλητής στην προσπάθεια να αποφύγει να βγει έξω, δέχθηκε διπλό σημείο και ο Πολωνός ισοφάρισε σε 2-2 δύο λεπτά πριν το τέλος.

Στα τελευταία δραματικά λεπτά ο… γιατρός της ελληνικής Πάλης πάλεψε με σθένος και παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να δοθεί παρατήρηση στον Πολωνό για παθητικό παιχνίδι δεν έγινε. Με αποτέλεσμα ο Παγκαλίδης να ηττηθεί και να καταλάβει την 5η θέση στη διοργάνωση.

Σειρά παίρνει η Δροσούλα Τζιανακοπούλου, η οποία αγωνίζεται στα 65 κιλά των γυναικών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια περιμένει να μάθει την αντίπαλό της που θα προκύψει από το ζευγάρι ανάμεσα στην Γκεργκάνα Τοντόροβα Στογιάνοβα από τη Βουλγαρία και την Μπιργκούλ Σολτάνοβα από το Αζερμπαϊτζάν.