Στη Βουλγαρία στρέφεται το ενδιαφέρον της Πάλης, καθώς από τις 15 έως και τις 21 Αυγούστου θα διεξαχθεί στη Σόφια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων.

Η Ελλάδα σε ακόμα μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση θα έχει πολυπρόσωπη συμμετοχή, με τους νεαρούς πρωταθλητές να έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για διακρίσεις. Συνολικά 13 Έλληνες θα αγωνιστούν με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ταυτόχρονα τη συλλογή πολύτιμων εμπειριών.

Στην Ελληνορωμαϊκή θα αγωνιστούν οι: Ηλίας Ζαϊράκης (55κ.), Γιάννης Πέτκος (63κ.), Ανδρέας Βασιλακόπουλος (77κ.), Οδυσσέας Ρουγκέρης (82κ.), Νίκος Ιωσηφίδης (87κ.), Αρχοντής Ξούρας (97κ.) και Ραφαήλ Γκίρνης (130κ.).

Στην Ελευθέρα Εφήβων η ελληνική αποστολή αποτελείται από τους: Ανδρέα Παροτσίδη (57κ.), Δημήτριο Οφλίδη (61κ.), Άγγελος Κούκλαρη (86κ.), και Γκίβι Μπλιάτζε (92κ.).

Στη Νεανίδων θα συμμετάσχουν οι: Νικολέτα Μπάρμπα (68 κ.) και Ελένη Χρυσικάκη (76κ.).

Στη Σόφια βρίσκονται οι ομοσπονδιακοί προπονητές Αμιράν Καρντάνοβ, Μόησεν Παριγέι, Κωνσταντίνος Αρκουδεας και Νίκος Απόστολου, ενώ την ελληνική διαιτησία θα εκπροσωπήσει η Παυλίνα Γεωργίου.

Πρεμιέρα με τον Παροτσίδη

Πρώτος στη μάχη ρίχνεται ο Ανδρέας Παροτσίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής κληρώθηκε απευθείας στην φάση των «16», όπου θα αντιμετωπίσει τον Μερέι Μπαζαρμπάγεφ από το Καζακστάν.