Με την Ελλάδα να κατέχει περίοπτη θέση και να έχει ισχυρή εκπροσώπηση η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα τα μέλη των Επιτροπών της.
Προεξάχοντος του Αντιπροέδρου της UWW, Θοδωρή Χαμάκου, η Ελλάδα ισχυροποιεί περισσότερο την θέση της στους κόλπους της Παγκόσμιας Πάλης, έχοντας πέντε ενεργούς εκπροσώπους στα κέντρα λήξεις αποφάσεων που αφορούν το μέλλον του αθλήματος.

Συγκεκριμένα, στην επιστημονική επιτροπή την Ελλάδα θα εκπροσωπεί ο Γιάννης Μπάρμπας, στην επιτροπή των προπονητών εντάχθηκε η Λία Νικολάου και στην επιτροπή των ιατρών ο Δόκτωρ Λουκάς Κωνσταντίνου. Εν συνεχεία ο Κωνσταντίνος Παπακωνστανίνου επιλέχτηκε για την επιτροπή της Πάλης στην Άμμο, ενώ στο Παγκράτιο ο Βαγγέλης Κούτρας.

Να σημειωθεί ότι οι ανανεωμένες Επιτροπές αφορούν στον Ολυμπιακό κύκλο του Παρισιού ’24 και οριστικοποιήθηκαν μετά τη συνεδρίαση του Προεδρείου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Με τη νέα σύνθεση, όλες οι ήπειροι εκπροσωπούνται στις Επιτροπές, ενώ καταγράφεται μια συνολική αύξηση της εκπροσώπησης των γυναικών.

Κατά τη συνεδρίαση, το Προεδρείο συζήτησε επίσης τα τρέχοντα σχέδια για την έναρξη της εφαρμογής του Πενταετούς Στρατηγικού Σχεδίου που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο του Βελιγραδίου. Το σχέδιο περιλαμβάνει την εστίαση της UWW στους νέους, την πάλη γυναικών, την εικόνα της πάλης και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αναφέρει:

«Κατά τη συνεδρίασή του στις 20 Ιανουαρίου 2022, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τα μέλη των Επιτροπών της UWW.

Συγχαίρουμε όλα τα μέλη και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους.
Ευχαριστούμε όλες τις εθνικές ομοσπονδίες για την αποστολή των αιτήσεών τους και για το ενδιαφέρον τους. Με αυτή την ευκαιρία ευχαριστούμε επίσης θερμά τα εξερχόμενα μέλη για την πολύτιμη συμβολή τους στην Πάλη τα προηγούμενα χρόνια.

Τα αρμόδια τμήματα της UWW θα συνεργαστούν με τις επιτροπές και τα μέλη τους για να οργανώσουν τη εργασία τους.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι Εθνικές Ομοσπονδίες αναλαμβάνουν την υποχρέωση να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των μελών τους για τουλάχιστον μία συνεδρίαση ετησίως, ωστόσο οι online συνεδριάσεις θα συμφωνηθούν ανάλογα με τις ανάγκες.

Η συμβολή των επιτροπών και των μελών τους, με την τεχνογνωσία τους, αποτελεί σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη του αθλήματός μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (UWW) αναμένει από τα μέλη των Επιτροπών να εργαστούν ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους, με την σιγουριά ότι, μέσω της ανταλλαγής καινοτόμων ιδεών, θα αναπτύξουμε περαιτέρω το άθλημα μας.

Κάρλος Ρόι
Γενικός Γραμματέας».