Με δύο αθλητές να προκρίνονται στα ρεπεσάζ ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πάλης U17 που διεξάγεται στα Τίρανα.

Στα 55 κιλά της ελληνορωμαϊκής ο Βασίλης Ραφαήλ Παπαγεωργίου θα αντιμετωπίσει τον Εσθονό Αρτούρι Ρέινιο με στόχο τη νίκη που θα τον οδηγήσει στον «μικρό» τελικό απέναντι στον Νορβηγό Μάριο Αντρέι Μάριουτ. Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε την προσπάθειά του με νίκη απέναντι στον Ούγγρο Μπέντε Όλαζ, ενώ στη συνέχεια επικράτησε με τεχνική υπέροχη του Αυστριακού Ντάνιελ Στρουζίνσκι. Στον προημιτελικό στάθηκε άτυχος, καθώς σε έναν οριακό αγώνα έμεινε στο 1-1 και ηττήθηκε από τον Μολδαβό Σαρμάνοφ.

Την προσπάθεια του θα συνεχίσει στα ρεπεσάζ των 65 κιλών και ο Θανάσης Ευθυμιάδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε με 7-4 από τον Γεωργιανό Γκιόργκι Τσικάιτζε, ο οποίος στη συνέχεια έφτασε μέχρι τον τελικό. Πλέον, ο Ευθυμιάδης θα αντιμετωπίσει τον Αλβανό Τσορντ Γκιόνι, ενώ σε περίπτωση νίκης θα παλέψει με τον Σουηδό Ρούμπεν Άρβιντ Γιόνας Στράακεβεντ, όπου θα χρειαστεί δεύτερη νίκη πριν τον «μικρό» τελικό.

Από εκεί και πέρα, στα 80 κιλά ο Λευτέρης Παππάς σε έναν κλειστό αγώνα γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Τούρκο Εμίρ Νταγιάλ και αποκλείστηκε.

Συνέχεια στην ελληνορωμαϊκή με τέσσερις συμμετοχές

Την Τρίτη (13/6), στην δεύτερη ημέρα των αγώνων στη μάχη του Ευρωπαϊκού ρίχνονται τέσσερις Έλληνες παλαιστές. Στα 71 κιλά ο πρωταθλητής Ευρώπης στους Παίδες Αρίωνας Κολιτσόπουλος θα αντιμετωπίσει στα προκριματικά τον Τούρκο Σαλίχ Γιουσούφ Γιαζιτσί στην προσπάθειά του να υπερασπίσει τον τίτλο του. Σε περίπτωση νίκης θα παλέψει στη φάση των «16» απέναντι στον Ισραηλινό Τιμούρ Ναντόργκιν.

Στα 45 κιλά ο Θανάσης Τσινιάς θα αντιμετωπίσει στα προκριματικά τον Αζέρο Τουράν Ντασνταμίροφ, ενώ στα 60 κιλά ο Σωκράτης Κωνσταντινίδης θα παίξει με τον Εστονό Νικίτα Μουράντοφ. Τέλος στα 92 κιλά ο Δημήτρης Παππάς κληρώθηκε με τον Γερμανό Όλε Στέρνινγκ.