Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης έγραψε Ιστορία στην Ουγγαρία. Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών ήταν το πρώτο στα χρονικά στο στυλ της ελευθέρας για την Ελλάδα, γεγονός που εξήραν ο αθλητικός και πολιτικός κόσμος, όσο και η Παγκόσμια Ομοσπονδία!

Το «φαινόμενο» της ελληνικής Πάλης προσέφερε μεγάλη χαρά και έγραψε το όνομά του με ολόχρυσα γράμματα στην Ιστορία του αθλήματος. Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης λίγο μετά την τεράστια επιτυχία του μίλησε για τον… άθλο του, καθώς και για την έκβαση του τελικού. Ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη, ενώ δεν έκρυψε τη μεγάλη του χαρά.

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, ενώ ευχαρίστησε την οικογένειά του, τον ομοσπονδιακό προπονητή Θέμη Ιακωβίδη και την ελληνική ομοσπονδία Πάλης για την στήριξη που του παρείχαν.

Διαβάστε τη συνέντευξη του πρωταθλητή Ευρώπης Γιώργου Κουγιουμτσίδη

ΕΡ: Γιώργο έχουν περάσει λίγες ώρες από την τεράστια επιτυχία σου. Πως αισθάνεσαι που είσαι πρωταθλητής Ευρώπης;
«Νιώθω πραγματικά ευλογημένος. Είμαι πρωταθλητής Ευρώπης Ανδρών και νιώθω τεράστια χαρά. Ηταν ο μεγάλος μου στόχος και οταν τον πετυχαίνεις σίγουρα γεμίζεις υπερηφάνεια».

ΕΡ: Η επιτυχία σου είχε μία πρωτόγνωρη ανταπόκριση για την ανδρική Πάλη. Εσυ έγινες αποδέκτης αυτής της αγάπης του κόσμου;
«Σε όλη μου την πορεία είναι πολλοί αυτοί που με στηρίζουν και μου το δείχνουν. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να ενώσω τον κόσμο του αθλήματος και να τους δώσω χαρά. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω που είναι δίπλα μου. Είμαι κάτι παραπάνω από αισιόδοξος ότι οι επιτυχίες για την ελληνική Πάλη στη διοργάνωση δεν τελειώνουν εδώ. Θα ζήσουμε κι άλλες χαρές αρχικά με την Μαρία (σ.σ. Πρεβολαράκη) που έχει δοξάσει την Ελλάδα και τους Γιώργο, Ηλία και Λαοκράτη (σ.σ. Πρεβολαράκης, Παγκαλίδης, Κεσίδης) στην ελληνορωμαϊκή. Τους εύχομαι τα καλύτερα».

ΕΡ: Ο τελικός πως κύλησε. Στα τελευταία λεπτά αγχωθήκαμε λίγο…
«Ο τελικός κύλησε όπως τον είχαμε σχεδιάσει με τον προπονητή μου. Στα τελευταία λεπτά ήμουν 5-0 μπροστά και μπορούσα να δώσω κάποιους πόντους. Ισως θα έπρεπε να ήμουν λίγο πιο επιθετικός. Το σημαντικό είναι ότι νίκησα!»

ΕΡ: Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23 σου έδωσε φτερά ενόψει αυτής της διοργάνωσης;
«Σίγουρα ήταν πολύ σημαντικό. Μου έδωσε φτερά και ήρθα με πολύ καλή ψυχολογία. Ο στόχος μου ήταν το μετάλλιο και είμαι πραγματικά χαρούμενος που τα κατάφερα».

ΕΡ: Εχεις συνειδητοποιήσει ότι είσαι ο πρώτος Ελληνας αθλητής στην Ιστορία που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών στην Ελευθέρα; 
«Τα στατιστικά αυτά είναι πολύ σημαντικά και με κάνουν να νιώθω περήφανος. Χαίρομαι που έβαλα το όνομά μου στην Ιστορία της Πάλης. Χαίρομαι κυρίως γιατί κατάφερα να πετύχω μία τόσο μεγάλη επιτυχία στους Ανδρες. Ολοι ξέρουν ότι το πιο δύσκολο είναι να διακριθείς στη μεγάλη κατηγορία. Είμαι πολύ χαρούμενος ειλικρινά!»

ΕΡ: Που θα ήθελες να αφιερώσεις το μετάλλιο;
«Σε όλους όσοι πίστεψαν σε μένα και μου έδειξαν ότι με αγαπάνε. Στην οικογένειά μου και τον προπονητή μου Θέμη Ιακωβίδη, που όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα μου και δουλεύουμε στις χαρές και στις λύπες και φυσικά στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης που είναι δίπλα μου και με στηρίζει σ’ αυτή την προσπάθεια. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κόσμο που έδειξε τη μεγάλη εκτίμηση που έχει στο πρόσωπό μου»