Για το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών θα παλέψει αύριο ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Το φαινόμενο της ελληνικής Πάλης στην πρώτη του συμμετοχή στην κατηγορία των 74κ. ήταν… ασταμάτητος και έδειξε ότι δικαίως συγκαταλέγεται ως ένα από τα πολύ μεγάλα ταλέντα.

Στο εναρκτήριο παιχνίδι του αντιμετώπισε τον ασημένιο Ολυμπιονίκη του Τόκιο Μαγκομεντκαμπίμπ Καντιμαγκομέντοφ και μετά από συναρπαστικό αγώνα και πόντο που πήρε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή νίκησε με 7-6.
Στο γύρο των 32 ο Κουγιουμτσίδης νίκησε με χαρακτηριστική άνεση τον Τζόουνος Τζοουνς από το Πουερτο Ρικο με 12-3.
Στους 16 ο Ελληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε τον Ισραηλινό Φινεσιλβερ. Σε ένα ματς που το ήλεγχε απόλυτα τελικά βγήκε κινητής και προκρίθηκε στους 8.
Επόμενο εμπόδιο στα προημιτελικά ήταν ο Σλοβακος Σαλκαζανοφ. Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, που κρίθηκε στην σωστή ένσταση του ομοσπονδιακού προπονητή Θέμη Ιακωβίδη, ο Κουγιουμτσίδης νίκησε με 4-3.
Στον ημιτελικό το φαινόμενο της ελληνικής Πάλης αντιμετώπισε τον Αμερικανό Ντέικ. Σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Τόκιο επικράτησε με 4-1 στέλνοντας τον Κουγιουμτσίδη στον μικρό τελικό.
Αυριο ο Ελληνας πρωταθλητής περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του από τα ρεπεσάζ. Στο πρώτο ματς θα παλέψουν οι Εβλόεφ (Τατζικιστάν) – Καϊπάνοφ (Καζακστάν). Ο νικητής του δεύτερου ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα Τακατάνι. Οποιος επικρατήσει θα αγωνιστεί με τον Κουγιουμτσίδη για το χάλκινο μετάλλιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι θέσεις των μεταλλίων, καθώς και ο νικητής των δύο πέμπτων θα εξασφαλίσουν την πρόκριση για το Τόκιο.