Στους Ολυμπιακούς Αγώνες προκρίθηκε ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Το φαινόμενο της ελληνικής Πάλης έκανε την… υπέρβαση σημείωσε μία αδιανόητη νίκη στον αγώνα της 5ης θέσης των 74κ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Βελιγράδι και προκρίθηκε στο Παρίσι!

Μπορεί να μας άγχωσε λίγο ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης που έχασε δύο ευκαιρίες για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μπορεί η ψυχολογία όλων να ήταν στο ναδίρ όταν απέναντι στον Αζέρο Μπαϊράμοβ βρέθηκε να χάνει με 8-0 στο ημίχρονο, αλλά απέδειξε ότι έχει καρδιά λιονταριού. Με περίσσεια αποθέματα πραγματοποίησε ένα αδιανόητο δεύτερο ημίχρονο σε ένα σενάριο που θα μπορούσε να γίνει και… ταινία! Από το 8-0 ο Ελληνας πρωταθλητής το γύρισε σε 8-8 στο τελευταίο δέκατο του δευτερολέπτου, αλλά και πάλι ο Μπαϊράμοβ είχε το προβάδισμα και κέρδιζε τον αγώνα.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θέμης Ιακωβίδης έκανε ένσταση, καθώς είδε πως ο αντίπαλός του, του τραβούσε το μαγιό και δικαιώθηκε. Ο Αζέρος δέχθηκε την τρίτη παρατήρηση και η πρόκριση ήρθε για την Ελλάδα, για τον μεγάλο Γιώργο Κουγιουμτσίδη.
Ο ημίθεος πρωταθλητής Ευρώπης απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι δεν παρατάει κανέναν αγώνα και παρά την κούραση από τους έξι αγώνες που έδωσε σε δύο μέρες, τα… κατάφερε!